Legendan pelit on pelattu - Saku Koivu lopettaa

Saku Koivu päättää jääkiekkouransa 39-vuotiaana. Turkulainen pelasi NHL:ssä peräti 1 124 ottelua ja teki niissä 832 pistettä.

Intohimo katosi Koivun tekemisestä eikä keskushyökkääjä lähtenyt enää rahastamaan uuteen seuraan.

- Olen tehnyt lopettamisesta hiljaista päätöstä sisälläni jo noin puolentoista vuoden ajan. Varsinkin viime kaudella huomasin liian usein kysyväni itseltäni, että mitä mä täällä vielä teen ja miksi pelaan. Tietynlainen intohimo, eli se elementti joka on ollut mun vahvuuteni läpi uran, alkoi pikku hiljaa häviämään, Koivu sanoo MTV Sportille.

Koivu puntaroi lopettamisen erittäin huolellisesti.

- Viime kauden jälkeen halusin antaa itselleni aikaa ja mahdollisuuden siihen, että jos palo palaa, voisin vielä jatkaa uraa omilla ehdoillani. Olen koittanut olla itselleni mahdollisimman rehellinen, mutta sitä pelaamisen halun tunnetta ja paloa ei menneen kesän aikana missään vaiheessa tullut. Päinvastoin, olen ollut koko ajan entistä varmempi siitä, että aktiiviura on takana ja on aika siirtää katse tulevaisuuteen, Koivu analysoi.

Vaikea päätös

Koivu harjoitteli koko kesän. Ei huipputehoilla, mutta pitääkseen itsensä kunnossa. Paino ei ole noussut, mies olisi voinut jatkaa uraansa ainakin yhden kauden verran.

- Tällainen päätös ei kai ole koskaan helppo. Vieläkään en tiedä olenko tehnyt oikean päätöksen. Syksy ja talvi näyttävät sen, että olisiko pitänyt vielä jatkaa, kahden lapsen isä miettii.

- Varmasti tulee hetkiä jolloin pelikentälle vielä kaipaa. Mutta uskon, että en ole enää valmis kaikkeen siihen mitä täysi NHL-kausi vaatii. Paljon olen tätä asiaa miettinyt.

Koivu pelasi NHL:ssä Montreal Canadiensin ja Anaheim Ducksin joukkueissa. Hän on Montrealin organisaation historian toiseksi pitkäaikaisin kapteeni. Vain Jean Beliveau toimi ”Habsin” kipparina Koivua pidempään. 39-vuotias Koivu on Leijonien pitkäaikaisin kapteeni.

Koivun perhe jää toistaiseksi asumaan Irvinen kaupunkiin Etelä-Kaliforniaan.

Koivu kertoo päätöksestään MTV Sport uutisissa keskiviikkona kello 22.25.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja