Legendaarinen pikajuoksija Michael Johnson avautuu pysäyttäneestä aivohalvauksestaan – pieneltä tuntuneet oireet olivatkin vihje vakavammasta

Entinen pikajuoksija Michael Johnson koki viime vuonna aivohalvauksen. Johnson haluaa nyt jakaa halvausoireiden tietoisuutta, jotta ihmiset tunnistaisivat oireet ja osaisivat mahdollisimman nopeasti hakeutua hoitoon.

Nelinkertainen olympiavoittaja ja kahdeksankertainen maailmanmestari tekee parhaillaan yhteistyötä amerikkalaisen aivohalvausyhdistyksen American Stroke Association kanssa.

Reuters TV:n haastattelussa Johnson kertoo, että lopetettuaan uransa hän on huolehtinut kunnostaan, mutta viime syksynä Johnson koki normaalin treenin jälkeen olonsa oudoksi.

– Vasen jalkani tuntui heikolta ja koordinaatiokyky puuttui siitä kokonaan. Myös vasemmassa kädessäni tuntui pistelyä ja tunnottomuutta, Johnson kertoo.

Johnson hakeutui lääkäriin tuntemuksistaan, eikä osannut odottaa miten vakavasta tilanteesta oli kysymys.

– En tuntenut erityisen suurta epämukavuutta tai kipua, vaan hakeuduin hoitoon vain varmuuden vuoksi, Johnson painottaa.

Entinen pikajuoksija kertoo, että hyvä fyysinen kunto ei ole tae sille, että voisi välttyä halvaukselta. Aivoinfarkti voi sattua kenelle tahansa, milloin tahansa, jos verenkierto aivoihin jostain syystä estyy.

– Opin, että aivohalvaus voi sattua kenelle vain ja se tapahtui minulle, Johnson summaa.

Nopean avun johdosta Johnsonille ei koitunut suurempia pysyviä vaivoja. Vasen käsi puutuu ja vasemman jalan jalkapohjassa esiintyy tunnottomuutta, mutta vahvasta takakenojuoksutyylistään tuttu Johnson on kiitollinen toipumisestaan.

– Juoksen jälleen. En ihan niin kovaa kuin olympialaisissa, mutta en juossut edes ennen halvausta niin lujaa, Johnson paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat