Mainos

Leffateatterit ennätystäynnä kesäkatsojia

Elokuvat pyritään tuomaan Suomen elokuvateattereihin samaan kuin ulkomailla, jotta piratismi ei vie elokuvilta maksavia katsojia.

Elokuvateattereissa on ollut tänä kesänä ennätyksellisen paljon kävijöitä. Suuret maailman ensi-illat kuten Harry Potter ja Simpsonit ovat vetäneet katsojia elokuviin.

- Elokuviin tullaan tänä päivänä oikeastaan säästä riippumatta. Tällainen vanha käsitys, että suomalaiset eivät käy kesällä elokuvissa, niin se on viimeistään tänä kesänä romuttunut, markkinointijohtaja Reijo Jämes Finnkinosta kertoo.

Tänä suvena elokuvissa on käynyt huhti-kesäkuussa arviolta 1 250 000 katsojaa. Edellisinä kesinä kävijämäärät ovat jääneet miljoonan luokkaan.

Katsojalukujen nousua selittävät suuret maailman ensi-illat. Tänä kesänä kuusi elokuvaa, mukaan lukien Harry Potter ja Simpsonit, on saanut ensi-iltansa Suomessa tismalleen samana päivänä kuin muuallakin maailmassa.

- Tämä trendihän on lähtenyt Yhdysvalloista eli siellähän aina koulujen lopettaminen on ollut se hetki, jolloin isoja elokuvia on tuotu valkokankaalle, Jämes kertoo.

Ensi-iltojen sijoittamista, kesälläkin samaan päivään ympäri maailmaa, sanelee erityisesti piratismin pelko.

- Suurin syy on se, että pyritään maksimoimaan ne elokuvien maksimimäärät ja pyritään mahdollisimman nopeasti keräämään hyvä suuri yleisö, jottei netin kautta niin paljon päästäisi elokuvaa levittämään, myyntipäällikkö Arto Heiskanen Sandre Metronomesta kertoo.

Kesällä valkokankaalle tuodaan erityisesti kevyempiä elokuvia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.