Mainos

Leea Klemolan esikoisnäytelmä ensi-iltaan

Ohjaaja Leea Klemolan esikoisnäytelmä Jessika - vapaana syntynyt tulee ensi-iltaan Kuopion kaupunginteatterissa toukokuun alussa. Esityksiä on toukokuussa kaikkiaan kymmenen.

Näyttelijä-ohjaaja Leea Klemolan ensimmäinen yksin kirjoittama näytelmä Jessika - vapaana syntynyt saa ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterin Studiossa ensi viikolla.

Jessika on räiskyvä ja hämmentävä kertomus ensi-rakkaudesta, perheestä ja siitä, millaista tuskaa tuottaakaan olla murrosikäinen. Roolijako on erikoinen. Näytelmän päähenkilöksi, 14-vuotiaaksi Jessikaksi, Klemola on valinnut Kuopion kaupunginteatterin veteraaninäyttelijän, ensi vuonna eläkkeelle jäävän Auli Poutiaisen.

Klemola kertoo halunneensa nähdä, kun kuusikymppinen kokenut ninen näyttelee rakkauden ahdistusta. Tarkoituksena on ollut selvittää, mitä yhteistä on 14-vuotiaalla ja samalla henkilöllä 20, 30 tai 50 vuoden kuluttua. Kyseessä on myös näytelmä äideistä ja tyttäristä.

-Ei ole olemassa äitejä ja tyttäriä, vaan kaikki ovat jonkun tyttäriä. Tyttäret hakevat äideiltään hyväksyntää olla oma itsensä, äidit haluavat tulla tyttäriensä silmissä yksilöiksi äitiroolin takana, selvittää ohjauksesta vastaava Klemola.

Päähenkilö Poutiaisen lisäksi rooleissa nähdään Tuure Himanka, Pekka Kekäläinen, Ilkka Pentti, Seija Pitkänen, Heli Sirviö ja Teemu Palosaari.

Ohjaajana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä tunnettu Klemola on käsikirjoittanut useita näytelmiä vakituisen työparinsa Pentti Halosen kanssa. Heidän yhteisiä töitään ovat mm. Aurinkoteatterille tuotetut Seksuaali ja Anne Krankin päiväkirja.

Yksin kirjoittaessaan Klemola kertoo jääneensä kaipaamaan välitöntä palautetta toiselta kirjoittajalta. Toisaalta nyt hän huomaa rakastuneensa henkilöhahmoihin aivan erilaisella tavalla kuin aikaisemmin, jotenkin lempeämmin ja ymmärtäväisemmin.

Näytelmän ensi-ilta on 3. toukokuuta. Esityksiä on toukokuussa kymmenen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.