Mainos

Ledilamppu- Kotoisa valo energiatehokkaasti

Ensimmäiset Philipsin ledilamput tulivat kauppoihin vain vuosi sitten, mutta valikoima on jo nyt erittäin kattava. Tuotekehityksen ansiosta Ledeillä saa hehkulamppujen kotoisan valaistuksen, mutta energiatehokkaasti.

Suomalaiset ovat etsineet vaihtoehtoa vanhoille hehkulampuille siitä asti, kun ne alkoivat hävitä kauppojen hyllyiltä. Monet ovat kokeilleet energiansäästölamppuja, jotka saattavat näkyä säästönä sähkölaskussa, mutta joiden valon väri ei ole samanlaista kuin perinteisten hehkulamppujen.

– Ledilamput syttyvät heti ja niiden valo on hyvin lähellä hehkulampun lämmintä ja kotoisaa valoa. Niitä voi myös himmentää useimmilla himmentimillä. Siksi ledit ovat hyvä vaihtoehto vanhoille hehkulampuille, Pia Lindhe Philipsiltä kertoo.

Ekologinen valinta

Philipsin aiemmin tänä vuonna teettämä ja A&B analysen tekemä tutkimus osoittaa, että suomalaiset arvostavat ledilampuissa eniten energiansäästöä ja pitkäikäisyyttä. Internetissä toteutettuun tutkimukseen vastasi 1083 suomalaista, joista peräti 70 prosenttia mainitsi jommankumman tai molemmat vaihtoehdot kysyttäessä, mikä voisi saada sinut ostamaan ledilampun. Vastaajista reilusti yli puolet (60 prosenttia) mainitsee myös rahansäästöllä olevan merkitystä ledilamppua ostettaessa.

Ledilamput ovat muotoilultaan yhtä kompakteja kuin hehkulamput. Hinnaltaan ledilamppu on kalliimpi kuin hehkulamppu, mutta säästöä kertyy muualta: niiden käyttöikä on jopa 25 000 tuntia ja ne käyttävät 90 prosenttia vähemmän energiaa kuin hehkulamput.

– Ledilamput eivät sisällä elohopeaa eivätkä muita saasteita, joten senkin takia ledit ovat ympäristöystävällisin valinta, Pia Lindhe täydentää.

MTV3

Kuvat: Philips

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.