Mainos

Lebed varoitti "räjähdyksestä" Venäjällä

Kenraali Aleksandr Lebedin mukaan Venäjällä tapahtuu "yhteiskunnallinen räjähdys", ellei maa vaihda johtajaansa. Lebed puhui tänään Pariisissa kuusipäiväisen Ranskan-matkansa päätteeksi.

Kansainvälistä profiiliaan matkallaan kohottamaan pyrkinyt Lebed tapasi Ranskassa poliittisia ja talousalan johtajia mutta ei hallituksen jäseniä. Hän kutsui tiedotustilaisuudessa presidentti Boris Jeltsiniä Venäjän sairaaksi mieheksi ja sanoi uskovansa, että hän voittaa uudet presidentinvaalit jos sellaiset Venäjällä järjestetään.

Naton laajentumisaikeista Lebed totesi vain, että Venäjän vakaus palvelee Eurooppaa paremmin kuin Naton laajentuminen. Hän sanoi kuitenkin haluavansa löytää uudenlaisen tasapainon, "jottei Moskovaa enää koskaan pidettäisi vihollisena vaan päinvastoin hyvin luotettavana kumppanina ja syntymässä olevana suurena markkina-alueena".

Jeltsinille kesän presidentinvaalit hävinnyt kommunistijohtaja Gennadi Zjuganov puolestaan varoitti tänään Yhdysvalloissa, että Naton laajentuminen johtaa uuteen kylmään sotaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.