Mainos

Lebed harkitsee ohjusjoukkojen haltuunottoa

Siperiassa sijaitsevan Krasnojarskin alueen kuvernööri kenraali Aleksandr Lebed sanoo harkitsevansa alueellaan olevien ohjusjoukkojen ottamista hallintaansa, kertoi venäläinen uutistoimisto Interfax tänään.

Avoimessa kirjeessä pääministeri Sergei Kirijenkolle Venäjän presidentiksi pyrkivä Lebed kertoo, että erään Krasnojarskin alueella olevan ohjusyksikön upseerit ovat nälkäisiä ja vihaisia oltuaan viisi kuukautta palkatta. -Olen vakavasti harkinnut, eikö meidän pitäisi ottaa tuo yksikkö alueen alaisuuteen. Upseerit ovat nälissään. Upseerit ovat hyvin vihaisia. 26 vuoden sotilasuran jälkeen tiedän erittäin hyvin miltä se tuntuu, Lebed kirjoittaa.

-Me krasnojarskilaiset emme ole vielä rikkaita. Mutta vastapalvelukseksi ydinasealueen asemasta me olemme valmiit, luvallanne, ruokkimaan yksikön ja tulemaan Intian ja Pakistanin ohella päänsäryksi maailmanyhteisölle, Lebed jatkaa. Kirjeessään Lebed pyytää Kirijenkoa selittämään, millä strategialla pääministeri aikoo elvyttää Venäjän talouden ja tehdä lopun kassavajeista, jotka ovat Lebedin mukaan pudottaneet Venäjän puolustuksen vaarallisen alhaiselle tasolle.

Lebedin Krasnojarskissa oleva edustaja vahvisti, että kirje on lähetetty ja että siitä on myöhemmin saatavilla kopioita. Kenraali Lebed ponnahti julkisuuteen Moldovan ja Tshetshenian kiistojen selvittäjänä. Hän sai kolmanneksi eniten ääniä vuoden 1996 presidentinvaaleissa ja oli siviiliin siirryttyään lyhyen aikaa presidentti Boris Jeltsinin turvallisuusneuvonantajana. Lebediä pidetään hallituksen ja kommunistien vastustajien vahvana ehdokkaana vuoden 2000 presidentinvaaleissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.