Mainos

Leader–seminaari Kauhajoella

Ensimmäinen Brysselin ulkopuolella pidettävä Leader–seminaari alkoi Kauhajoella.

Maaseudun kehittämistoimia tukemaan tarkoitettua Leader-rahaa on voinut hakea 1991 alkaen. Tähän toimintaan liittyvät koulutus- ja seminaaritapahtumat on tähän saakka poikkeuksetta järjestetty Brysselissä.

Tänään Kauhajoella alkoi kuitenkin sunnuntaihin kestävä, ensimmäinen Brysselin ulkopuolella pidettävä Leader-seminaari.Se miksi Maaseudun uuteen tieto-taitoon ja uusiin teknologioihin keskittyvän seminaarin pitopaikaksi valittiin Kauhajoki on selkeä syy.

-Valitsimme Suomen, koska maa tunnetaan Leader-piireissä - erittäin menestyksekkäistä paikallisista toimintaryhmistään, toteaa Pedro Brosei Euroopan Leader-verkostoyksiköstä.

Leader-rahaa saavat sekä pienyritykset että erilaiset järjestöt. Hankkeen uutuus, innovatiivisuus ja työllistävyys ovat Leader-rahan tärkeimmät myöntämisperusteet. Komission mielestä Suomi on Leader-toiminnan kärkimaa Europaassa seuranaan Espanja ja Irlanti.

Leader-rahan tulevaisuus on Brysselissä vielä auki. Euroopan komission poliittinen sihteeri Jean-Michel Couradesin mukaan on kuitenkin odotettavissa, että Leader-kokeilu jatkuu myös tulevalla rahoituskaudella.

Leader-avustuksella käynnistetään Suomessa vuosittain vajaan 30 miljoonan euron kehittämishankkeet.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.