Mainos

Lea-palkinto Reko Lundanille

Suomen näytelmäkirjailijaliitto kiittelee Lundania yhteiskunnallisen vastuun kantamisesta ja inhimillisten perusongelmien kuvaamisesta.

Kirjailija Reko Lundanille on ojennettu tänään Suomen näytelmäkirjailijaliiton Lea-palkinto. Palkinto on arvoltaan 5000 euroa.

Raatiin kuuluivat Pekka Milonoff, Juhani Niemelä jaHannele Rubinstein.

- Tämänvuotisen Lea-palkinnon saaja on päivittänyt yhteiskunnallisen teatterin ensin 1990- ja sitten 2000-luvulle. Hän nostaa rohkeasti esille yhteiskunnallisia asioita aikana, jolloin se ei ole välttämättä kovin yleistä, raati toteaa palkintoperusteluissa.

- Näin tehden hän on omalta osaltaan kantanut yhteiskunnallista vastuuta nostamalla esiin inhimillisiä perusongelmia, kuvaamalla yksittäisten ihmisten ja perheitten arkea.

Lea-palkintoa on jaettu vuodesta 1985 alkaen. Se on nimetty vuonna 1869 ensiesityksensä saaneen ensimmäisen suomenkielisen näytelmän, Aleksis Kiven Lean mukaan.

Näytelmäkirjailijaliitto on viettänyt tänään 85-vuotisjuhlaansa. Tilaisuudessa luovutettiin myös Kiitos kotimaisesta näytelmästä -adressi Jyväskylän kaupunginteatterille. Adressi on luovutettu vuodesta 1975 lähtien teatterille, jolla on ollut eniten liiton valvonnassa olleita kotimaisia alkuperäisnäytelmiä ohjelmistossaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.