Lea Lavenin kassi:

- porsaan filettä - aurajuusto - nauris - lanttu - paprikoita - mustikoita

Antti Vahteran ja Lea Lavenin menu:

Aurajuustopaprikat

1 paprika 100 g aurajuustoa 1 rkl ruohosipulia 2 rkl kermaa 2 tl tabascoa 1 rkl oliiviöljyä mustapippuria myllystä Maldon-suolaa

Halkaise paprikat puoliksi ja poista siemenet. Kypsennä paprikan puolikkaat pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä pehmeiksi molemmin puolin. Hiero aurajuusto puukauhalla pehmeäksi, lisää kerma, silputtu ruohosipuli ja mausteet sekaan. Lisää seos paprikanpuolikkaiden päälle ja grillaa 220 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile salaatin tai pääruoan lisukkeena.

Naurispyree-paprikat

1 nauris 1 paprika 1/2 dl kermaa 1 rkl voita 1 rkl oliiviöljyä mustapippuria myllystä Maldon-suolaa

Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Kypsennä paprikat pannulla miedolla lämmöllä oliiviöljyssä pehmeiksi. Kuori nauris ja paloittele kuutioiksi. Keitä miedosti suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois, lisää kerma ja anna kiehahtaa. Kaada keitos monitoimikoneeseen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Lisää pyree paprikan puolikkaiden päälle ja kuumenna 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Aurajuustokeitto

1 pieni salottisipuli 1 rkl oliiviöljyä 100 g aurajuustoa 1 dl kuohukermaa 2 dl maitoa mustapippuria myllystä ripaus cayennepippuria Maldon-suolaa

Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipuli kattilassa, lisää juusto, maito ja anna kiehua kokoajan sekoittaen. Lisää kerma ja anna kiehua hetki. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Voit kuohkeuttaa keiton vaahdoksi sauvasekoittimella.

Paprika-sipuli porsaanliharulla

150 g porsaan ulkofileetä puolikas paprika 1 silputtu sipuli 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl Dijon-sinappia mustapippuria myllystä Maldon-suolaa

Leikkaa porsaanfilee sivulta veitseltä auki levyksi (aukaistu kääretorttu). Sivele porsaslevy sinapilla ja mausta pippurilla sekä suolalla. Leikkaa paprika kuutioiksi ja kuullota sipulin kanssa oliiviöljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää seos porsaanfileen päälle ja tasoita. Kääri filee rullalle ja sido rulla narulla tai hammastikuilla. Ruskista pinta kevyesti pannulla ja paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia kypsäksi. Tarjoile uunissa kypsennettyjen pienien lanttukuutioiden kanssa.

Mustikat neljällä kastikkeella

(Tarjoile pakastetut mustikat vähän sulanneena kastikkeilla)

Kinuskikastike

1 dl sokeria 1dl kermaa

Lisää aineet kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes kastike sopivan kinuskimaista.

Kanelikastike

1 dl kermaa 2 rkl sokeria 2 tl kanelia 1/2 tl vaniliinisokeria

Lisää kaikki aineet kattilaan. Sekoita hyvin ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Jäähdytä.

Vaniljakastike

1 dl kermaa 1 tuoreen vaniljatangon sisus (pitkittäin halkaistu vaniljatanko, sisältä kaavittu malto) 1 rkl sokeria 1 kananmunan keltuainen

Lisää kattilaan kerma, sokeri, vaniljan sisus ja tanko. Kuumenna seos ja anna kiehahtaa sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuainen. Sekoita hyvin ja kuumenna hetki sekoittaen. Jäähdytä.

Vaniljakerma

1 dl kermaa 2 rkl ruokosokeria 2 tl vaniliinisokeria

Sekoita kaikki aineet ja vispaa kerma kuohkeaksi, löysäksi.

Lue myös:

    Uusimmat