Mainos

LIVE: Terroristijahti tiivistyy – tiedot kuolonuhreista epäselviä

Tiedot Pariisin koillispuolella käynnissä olevasta piiritystilanteesta ovat hajanaisia ja ristiriitaisia.

Ranskan syyttäjäviranomaisen mukaan terroristijahdissa ei ole kuollut ketään, mutta esimerkiksi Le Parisien ehti kertoa kahden ihmisen kuolleen ja 20 loukkaantuneen terroristijahdissa. 

Paikallinen radiokanava puolestaan kertoi yhdestä kuolonuhrista.

Poliisi on vahvistanut, että se piirittää rakennusta Pariisin koillispuolella lähellä Charles de Gaullen lentokenttää. Koneiden lentoreittejä on muutettu turvallisuussyistä.

Ranskan sisäministerin mukaan viranomaiset ovat "lähes varmoja", että pariisilaisen satiirilehden iskusta epäillyt veljekset Said ja Cherif Kouachi ovat rakennuksessa sisällä.

Useiden ranskalaismedioiden mukaan Dammartin-en-Goelen kaupungissa sijaitsevassa yrityksessä on panttivankeja.

Uutistoimisto AFP:n mukaan panttivankeja olisi yksi. Useiden eri medioiden mukaan terroristeiksi epäiltyjen kaappaajien kanssa ilmeisesti neuvotellaan.

MTV:n toimittajat Ranskassa seuraavat tapahtumen kehittymistä ja raportoivat myös suoraan Twitteriin.

Aiemmin lähialueella käytiin laukaustenvaihtoa, kun poliiseja kohti oli ammuttu varastetusta autosta. Nainen, jolta Peugeot 206 -auto varastettiin, on kertonut tunnistaneensa varkaat veljeksiksi, jotka tappoivat 12 ihmistä pariisilaisen satiirilehden toimituksessa.

Alueen asukkaita on kehotettu pysymään sisätiloissa. Taivaalla lentää useita helikoptereita.  

– Minä en ymmärrä: poliisit ovat pukeutuneet kuin kadulla patsastelevat Robocopit, mutta me saamme liikkua aika vapaasti. Mitä jos törmäämme hyökkääjiin? Mitä sitten tehdään, kyseli Caroleksi esittäytynyt nainen.  

Presidentti Francois Hollande seuraa takaa-ajoa toimistostaan sisäministeri Bernard Cazeneuven kanssa. Sisäministeri on vahvistanut, että Pariisin koillispuolella on käynnissä erikoisjoukkojen operaatio.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.