Mainos

Le Monde: Ranskan budjettivaje 3,5 prosenttiin

Ranskalaisen Le Monde -lehden mukaan Ranskan budjettivaje nousee tänä vuonna 3,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta eli selvästi yli EU:n vakaus- ja kasvusopimuksessa määritellyn kolmen prosentin rajan.

Le Monde perustaa tietonsa hallituksen sisäiseen talousennusteeseen, jonka lehti on saanut haltuunsa.

Talousennusteen mukaan Ranskan viimevuotinen budjettivaje on 2,99-3,10 prosenttia bruttokansantuotteesta. Arvio on yhdenmukainen Ranskan pääministerin Jean-Pierre Raffarinin eilisen lausunnon kanssa, jonka mukaan Ranskan viime vuoden budjettivaje saattaa nousta yli kolmen prosentin.

Ranskan on määrä ilmoittaa EU:lle viime vuoden vaje- ja velkalukemansa maaliskuun 1. päivään mennessä. Mikäli maan budjettivaje ylittää vakaus- ja kasvusopimuksen kolmen prosentin enimmäisrajan, joutunee Ranska Saksan ja Portugalin lailla EU:n kurinpitomenettelyn kohteeksi.

Hallituksen talousennusteen mukaan Ranskan bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna 1,5 prosenttia, mikä on selvästi vähemmän kuin hallituksen aiempi 2,5 prosentin kasvuarvio.

Budjettivajelukemista huolimatta Ranskan konservatiivihallitus ilmoitti jälleen tänään pitävänsä kiinni lupaamistaan veronalennuksista. Hallitus on luvannut alentaa tulo- ja yritysveroja kolmasosalla vuosina 2002-2007.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.