Mainos

Le Monde: Areva maksamassa Olkiluodon myöhästyneestä ydinvoimalasta satojen miljoonien korvaukset

Ranskalainen Areva maksaa Teollisuuden voimalle satojen miljoonien eurojen korvaukset Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin myöhästymisestä, kertoo ranskalaislehti Le Monde.

Le Monden mukaan korvauksista päästäneen sopuun lähipäivien aikana. Lehden mukaan osapuolten tekemä sopu päättäisi myöhästymisen tiimoilta käynnissä olleen välimiesmenettelyn.

Osapuolet ovat syyttäneet projektin myöhästymisestä toisiaan ja vaatineet toisiltaan miljardikorvauksia. Areva on syyttänyt viiveestä myös Suomen viranomaisia.

TVO vahvistaa: Neuvotteluissa edistytty

Teollisuuden voima vahvistaa MTV Uutisille, että vuosia kestäneissä neuvotteluissa on edistytty viime aikoina mahdollista ratkaisua kohti. Ranskalaislehden esittämiä tietoja yhtiö ei kommentoi.

Olkiluodon kolmosreaktorin hinta on noussut myöhästymisten vuoksi kolminkertaiseksi alkuperäisestä tavoitteesta. Hintalapun arvioidaan olevan yhdeksän miljardia euroa.

Arevan ja Teollisuuden voiman korvauksista kertoivat Suomessa aiemmin muun muassa Yle ja Helsingin Sanomat. Olkiluodon uuden yksikön tuotannon on tarkoitus käynnistyä vuoden kuluttua keväällä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.