Mainos

Lax: Suomettuminen elää ja voi hyvin

RKP:n presidenttiehdokkaan mielestä Suomen ylivarovaisuus kritisoida Venäjää tukee vallitsevaa politiikkaa itänaapurissa.

RKP:n presidenttiehdokas Henrik Lax moittii presidentinvaalikeskustelua suomettuneeksi. Lax sanoi tänään Helsingissä, että keskustelussa vähätellään jatkuvasti tärkeitä asioita, jotka aiheuttavat epätietoisuutta lähialueilla; esimerkiksi Venäjän ja Ukrainan välistä kaasukiistaa.

- Ei myöskään nähdä ongelmia siinä, että Venäjä ei halua tunnustaa miehittäneensä Baltian maita. Ilmeisesti meidän tulee tämän lisäksi teeskennellä, että Venäjällä ei poljeta kansalaisjärjestöjä, Lax paheksui.

Laxin mielestä EU:sta ja Suomesta tulevien viestien Venäjälle tulee olla johdonmukaisia. Suomen nykyinen ylivarovaisuus tukee vallitsevaa politiikkaa Venäjällä.

- Meidän on syytä Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tavoin olla huolissamme Venäjän kehityksestä. Merkel on monessa yhteydessä ilmaissut huolensa siitä. Johdonmukaisesti tukemalla kansalaisoikeuksia voimme parhaiten edistää myönteistä kehitystä lähialueillamme, Lax arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.