Lavrov: Venäjä haluaa vahvistaa Ety-järjestöä

Venäjän presidentti Vladimir Putin aikoo Venäjän uudistussuunnitelman Saksan liittokanslerille Gerhard Schröderille ja ranskan presidentille Jacques Chiracille ensi viikolla.

Venäjä haluaa uudistaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä (Etyj), sanoo Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Venäjän tavoitteena on Lavrovin mukaan tehokas kansainvälinen järjestö, joka palvelisi kaikkien jäsentensä etuja.

Presidentti Vladimir Putin aikoo esitellä Venäjän uudistussuunnitelmia Saksan liittokanslerille Gerhard Schröderille ja Ranskan presidentille Jacques Chiracille, joiden on määrä tavata Mustanmeren rannalla lomaileva Putin ensi viikolla Sotshissa.

Aiemmin Venäjä on vihjannut muun muassa siihen, että Etyjillä voisi olla nykyistä suurempi rooli Tshetshenian selkkauksen ratkaisussa. Etyj veti henkilökuntansa Tshetsheniasta vuoden 2002 joulukuussa turvattomuuden takia, ja sittemmin Venäjä on sallinut vain rajoitetun humanitaarisen toiminnan syyttäen Etyjiä puolueellisuudesta tshetsheenisissien hyväksi.

Etyjiin kuuluu 55 maata. Euroopan maiden lisäksi mukana ovat Yhdysvallat ja joukko Keski-Aasian maita.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat