Laventelikananpoikaa, laventelilla maustettua fetajuusto-mansikkasalaattia 22.5.2000

Toim. Kati Nappa
Vieraana taiteilija Lena Linderholm Ruotsista Vaxholmista. Ohjeet ovat Lenan ja hänen muusikkomiehensä kirjasta "Blå, blå lavendel i Provance.

4 broilerin rintafileetä
Marinadi:
2 rkl laventeli- tai tavallista hunajaa
2 rkl balsamietikka
2 rkl soijakastiketta
1/2 rkl silputtua tuoretta chiliä
vähän murustettua rosmariinia
1/2 tl hienonnettua laventelia
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipuli puristettuna suolaa,
sitruunapippuria

Voitele uunivuoka kevyesti ja ja nosta broileripalat siihen. Sekoita loput aineet marinadiksi ja kaada broileripalojen päälle. Anna marinoitua pari tuntia viileässä. Kypsennä 175 asteessa ja valele välillä marinadilla.

Broileri kypsyy 30-40 minuutissa. Tarjoa lisäkkeeksi esim. perunagratiinia tai riisiä ja kasviksia.

(Perunagratiiniin Lena viipaloi perunaa, munakoisoa ja purjoa sekä vähän aurinkokuivattua tomaattia. Liemeksi hän sekoitta ruoanvalmistuskerman joukkoon parmesaania, valkosipulia ja vähän pestokastiketta

Laventelilla maustettu fetajuusto-mansikkasalaatti


200 g fetajuustoa kuutioina
2 rkl laventeli- tai tavallista hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
hyppysellinen hienonnettua laventelia
1 l viipaloituja mansikoita
1 rkl hienonnettua sitruunamelissaa ja minttua

Koristeluun:


1-2 appelsiinia lohkoina yrtinoksia

Nosta juustokuutiot ison vadin keskelle ja levitä mansikkaviipaleet (tai kokonaiset mansikat) juuston ympärille. Sekoita hunaja, öljy ja sitruunamehu ja pirskota juustokuutioille ja mansikoille. Ripottele päälle laventeli, sitruunamelissa ja minttu. Koristele yrtinoksilla ja appelsiininlohkoilla.

Lue myös:

    Uusimmat