Lauri Tähkä haastavasta yh-isän arjesta: Pitää järjen päässä

Lauri Tähkä myöntää, että muusikon työ olisi mahdotonta, jos tyttäret olisivat nuorempia.

Muusikko Lauri Tähkä kertoo tänään ilmestyneessä Apu-lehdessä olleensa viimeiset kaksi vuotta kahden teini-ikäisen tyttärensä yksinhuoltajaisä. 

MTV.fille Tähkä kertoo tyttöjensä tuovan elämäänsä elintärkeää tasapainoa ja vakautta.

Tähkä elää kiireistä muusikon arkea, minkä lisäksi hän on kerännyt ympärilleen myös muita projekteja. Ensi viikolla aukeaa Tähkän Turkuun kupungintalon puistikkoon suunnittelema Lintukoto – taiteen eri muotoja yhdistelevä tila, jossa myös myydään muun muassa lähiruokaa.

Lintukodon avajaispäivänä julkaistaan myös Tähkän joululevy Jouluni laulut. Tämän lisäksi mies keikkailee ensin klubikiertueella ja sen jälkeen joulukonserttikiertueella koko loppuvuoden. Huomisen perjantain ja joulukuun 21. päivän välille mahtuu lähes 30 keikkaa ympäri Suomen. 

Miten tämän kaiken saa yhdistettyä kahden teini-ikäisen tyttären yksinhuoltajan arkeen?

– En kiellä, etteikö tällainen elämä olisi äärimmäisen haastavaa. Samalla se on kuitenkin myös erittäin sydämellistä ja pitää järjen päässä. Tällaisessa työssä tarvitsen elämään myös vakautta, sitä että pesen kotona pyykkiä ja teen ruokaa, Tähkä selittää.

Tähkä on oppinut löytämään kiireestä positiiviset puolet.

– Siitä puhutaan paljon, että yksinhuoltajuus uuvuttaa, mikä varmasti pitää paikkansa. Mutta se auttaa myös pysymään vireessä ja jaksamaan paremmin myös muissa asioissa, hän miettii.

Sen hän kuitenkin tiedostaa, ettei voisi tehdä keikkailevan muusikon työtä, jos tyttäret olisivat nuorempia.

– Se olisi mahdotonta, huoli olisi silloin niin paljon suurempi. Sanotaan niin, että siinä tapauksessa heidän elämässään pitäisi olla läsnä muitakin.

Lue nettiversio Apu-lehden jutusta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat