Lauri Tähkä rikkoo rajoja: Painaa biisinsä kankaalle

Artisti Lauri Tähkä laajentaa luomistyötään kankaisiin. Laulajan kädenjälki siirtyy kodintekstiileihin.

Muusikko Lauri Tähkä on taitava käsistään. Näpeissä pysyvät niin soittimet, kynä kuin siveltimetkin. Uutena aluevaltauksena artisti debytoi tekstiilisuunnittelijana.

Levynteon ohessa Tähkä aloitti yhteystyön Vallila Interiorin kanssa, jolle muusikko on suunnitellut omannäköisensä tuotesarjan. Myöhemmin syksyllä julkaistavat kuosit kuvastavat Tähkän syyskuussa julkaistavan Hurmaan -albumin sielunmaisemaa.

– Se on erittäin luovaa touhua. Kuosisuunnittelussa on samanlainen prosessi kuin musiikinkin tekemisessä. Perse penkkiin ja sitten ruvetaan suunnittelemaan ja tehdään luonnoksia, Tähkä selventää.

– Olen tyytyväinen siihen, että Vallila on uskaltanut lähteä mukaan tällaiseen juttuun, mikä on maailmalla hyvin yleistä, mutta ei vielä Suomessa. Rikotaan vähän rajoja, Tähkä toteaa.

Tähkä kehuu omaa visuaalista silmäänsä. Artisti on aina halunnut olla mukana bändinsä stailauksissa ja vaikuttaa kaikkiin musiikkinsa oheistuotteisiin aina logoista taustalakanoihin. Lähes poikkeuksetta mustiin pukeutuva Tähkä lähti hakemaan suunnittelemiinsa kuoseihin räväkkyyttä.

– Onhan mulla biisitkin värikkäitä, joten kyllä kuoseistakin löytyy potkua. Apuna olleet ammattilaiset eivät ole toppuutelleet hullujakaan ideoitani, Tähkä kertoo.

Laulajan kodin ikkunoissa eivät vielä liehu omasuunnittelemat verhot.

– Katsotaan nyt, pussilakanat voisin ehkä laittaa. Joululahjoja ei ainakaan tarvitse miettiä, Tähkä virnistää.

Lauri Tähkän Saat syttymään -single ja Elias Koskimiehen ohjaama video julkaistiin perjantaina. Kiertue alkaa syyskuussa. Uusi albumi Hurmaan ilmestyy 27.9.

(MTV3 – TANJA KORPELA)

Lue myös:

    Uusimmat