Lauri Tähkä & Elonkerjuu keräsi kuusi Emma-ehdokkuutta

Emma-patsaat jaetaan Helsingin Kulttuuritalon Emma-gaalassa 8. maaliskuuta.

Lauri Tähkä & Elonkerjuu on saanut eniten ehdokkuuksia populaarimusiikin Emma-palkinnoille. Lauri Tähkä & Elonkerjuu keräsi kuusi ehdokkuutta.

Viisi Emma-ehdokkuutta saivat Anna Abreu, Apulanta ja Nightwish. Kolmeen Emma-ehdokkuuteen pääsivät Ari Koivunen, Jenni Vartiainen, Apocalyptica, Sturm und Drang ja Samuli Edelmann.

Lauri Tähkä & Elonkerjuu on ehdolla vuoden yhtyeeksi, ryhmän levy Tuhannen riemua parhaaksi albumiksi ja vuoden pop-albumiksi sekä Pauhaava sydän vuoden biisiksi.

Lisäksi Lauri Tähkä & Elonkerjuu on ehdolla yleisöäänestyksellä ratkaistavassa vuoden kotimaisen artistin kisassa ja Tähkän dvd Kerjuuvuodet 2000-2007 tavoittelee vuoden kotimaisen dvd:n palkintoa. Bonuksena myös Elonkerjuun tuottaja Riku Mattila tavoittelee loppusuoralla vuoden tuottajan titteliä.

Naissolistin Emma-patsaasta kamppailevat Anna Abreu, Irina, Johanna Kurkela ja Jonna Tervomaa. Miessolistin pystiä havittelevat Ari Koivunen, Samuli Edelmann, Tuoma Prättälä ja Vesa-Matti Loiri.

Vuoden yhtye 2007 -ehdokkaat ovat Apocalyptica, Apulanta, Lauri Tähkä & Elonkerjuu ja Nightwish.

Parhaan albumin Emma-patsaasta ovat loppusuoralla kilpailemassa Nightwishin Dark Passion Play, Apulannan Eikä vielä ole edes ilta, Melkein vieraissa - Tribuutti Leevi & The Leavingsille, Eppu Normaalin Syvään päähän, Lauri Tähkä & Elonkerjuun Tuhannen riemua ja Samuli Edelmannin Virsiä.

Emma-patsaat jaetaan Helsingin Kulttuuritalon Emma-gaalassa 8. maaliskuuta. Emma-gaalan järjestää Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat