Lauri Markkasen viime hetken tasoitus ei riittänyt – Chicago Bullsille 13. tappio kuukauden sisään

Koripallon NBA:n Chicago Bullsin vaikea kausi sai jatkoa, kun se kärsi torstai-iltana tappion Orlando Magicille pistein 97-91. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Meksikon pääkaupungissa Mexico Cityssä. Suomen Lauri Markkanen heitti ottelussa seitsemän pistettä, joista tärkeä kolmonen tasoitti ottelun reilua minuuttia ennen loppua.

Chicago johti ottelua ensimmäisen neljänneksen jälkeen 26-24, mutta Orlando kiri nopeasti rinnalle ja ohi toisella neljänneksellä. Kolmas neljännes meni yhden pisteen erolla Orlandolle. Ottelun viimeisellä neljänneksellä Chicago aloitti erittäin vahvasti, ja johti ottelua pistein 81-77.

Orlando teki neljänneksen ensimmäiset pisteet vasta, kun ottelua oli enää jäljellä 6.22.

Markkanen tasoitti pelin 91-91, kun pelikellossa oli enää jäljellä 1.06. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan viimeinen minuutti oli täysin Orlandon hallintaa. Tappio oli Chicagolle kuukauden sisään jo 13. Viime kuukauden aikana se on onnistunut voittamaan ainoastaan kaksi ottelua.

Markkanen saapui areenalle päällään veljensä Huuhkajat-kärki Eero Markkasen pelipaita.

Koko kauden aikana joukkue on voittanut 29:stä ottelusta ainoastaan kuusi. Se on itäisen konferenssin viimeisenä. Torstaina pelatun ottelun jälkeen vastustaja Orlando on konferenssin kahdeksantena.

Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Meksikossa, jossa Chicagolla on laaja kannatuspohja. NBA:n tekemässä kyselyssä oli seura toiseksi suosituin LA Lakersin jälkeen.