Lauri Markkanen ratkaisi Chicagolle voiton Orlandosta viime hetken vapaaheitoillaan

Koripalloliiga NBA:ssa Lauri Markkasen Chicago Bulls on voittanut niukasti Orlando Magicin. Chicago vei voiton vieraskentällä pistein 110–109.

Markkanen ratkaisi pelin Bullsille viime hetkien vapaaheitoillaan. Hän pääsi vapaaheittoviivalle 1,5 sekuntia ennen pelin loppua, kun Aaron Gordon rikkoi häntä kolmen pisteen heittotilanteessa. Orlando johti tuolloin ottelua yhdellä pisteellä.

Ensimmäinen vapaaheitoista meni ohi, mutta kaksi seuraavaa sisään, mikä takasi Chicagolle 110–109-voittolukemat.

Chicago Tribune -lehden toimittaja K. C. Johnson kertoi Twitterissä, että Markkanen intoutui vitsailemaan ohiheitostaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tässä on kyse katsojaluvuista, tämä on bisnestä. Halusin tehdä siitä mielenkiintoista, Markkanen sanoi Johnsonin mukaan.

Suomalaistähti sanoi myös arvelleensa, että ensimmäinen heitto oli se, joka meni sisään.

– Olin koko päivän vahva, jo lämmittelyssä. Toinen heitto näytti lyhyeltä. Meteli oli valtava, korvat soivat vieläkin. Mutta ei se häirinnyt minua, Markkanen kertoi.

Markkanen oli joukkueensa tehokkain sekä pisteillä että levypalloilla mitattuna. Hän heitti 25 pistettä ja otti 11 levypalloa. Markkasen 10:stä kolmen pisteen heitosta meni sisään neljä.

Markkanen pelasi lähes 38 minuuttia. Häntä enemmän peliaikaa sai vain Otto Porter Jr.

Voitto oli Chicagolle toinen perättäinen.

Lue myös:

    Uusimmat