Lauri Markkanen joukkueensa paras pistemies – vastustajan supertähdeltä järjetön näytös

Utah Jazz koki koripallon NBA:ssa karvaan tappion, kun se hävisi vierasottelun Portland Trail Blazersille 124–134.

Ottelun ehdoton tähti oli Portlandin Damian Lillard, joka heitti peräti 60 pistettä. Utahin paras pistemies oli Lauri Markkanen, joka heitti 24 pistettä. Markkanen kahmi lisäksi neljä levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön.

Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä, sillä kumpikin taistelee kiivaasti pudotuspelipaikasta, kun 82 ottelun runkosarjaa on pelaamatta reilu kolmannes.

Alku lupasi Utahille paljon

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja Portland teki ottelun ensimmäisen korin, kun ottelua oli pelattu jo lähes kaksi minuuttia. Kotijoukkueen iloa kesti siinä vaiheessa kuitenkin vain hetken, kun Utah otti ohjat käsiinsä ja näytti lähtevän karkumatkalle. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Utah johti ottelua 31–19.

Avausneljänneksellä Lauri Markkanen heitti 7 pistettä.

Suomalaisella oli avausneljänneksellä lisäksi pari mainiota heittopaikkaa korin alla, mutta Drew Eubanks torjui Markkasen yritykset.

Portland sai juonesta kiinni

Toisen neljänneksen aikana Portland alkoi päästä peliin paremmin mukaan, ja varsinkin joukkueen ykköstähti Damian Lillard vaikutti onnistuvan lähes jokaisesta hyökkäyksestä. Samaan aikaan Utahilla oli vaikeaa, ja Portland nousi neljänneksen puolivälin jälkeen 12 pisteen takamatkalta pariin otteeseen johtoasemaan. Toisen neljänneksen loppu eteni tasaisemmissa merkeissä, ja lopulta puoliajalle mentiin Portlandin johtaessa 66–64, kun Nassir Littlen kolmonen upposi koriin summerin jo soitua.

Toisella neljänneksellä Markkanen heitti kaksi onnistunutta vapaaheittoa, ja suomalaisen vapaaheittoprosentti pysyi yhä sadassa. Lisäksi Markkanen onnistui kerran kolmen pisteen heitossa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön.

Kolmas neljännes yhä vaikea Utahille

Kolmas neljännes alkoi Utahilta toisen neljänneksen lopun tavoin. Portlandilla tuntui kaikki onnistuvan, ja Utahilla oli vaikeaa varsinkin hyökkäyspäässä. Markkanen pääsi neljänneksen alkupuolella kahdesti vapaaheittoviivalle. Neljästä heitosta ensimmäinen meni ohi.

Hieman myöhemmin Markkanen heitti onnistuneesti vielä kahden pisteen yrityksessä.

Jos Utahilla oli vaikeaa, niin vaikutti siltä, että Portlandilla onnistui lähes kaikki. Portland karkasi parhaimmillaan jo 15 pisteen johtoon, mutta neljänneksen päätteeksi Utah oli onnistunut kaventamaan eron 11 pisteeseen 91–102.

Utahin takaa-ajo hyytyi

Päätösneljänneksen alussa Markkasella oli mainio donkkausyritys, mutta suomalaisen kannalta pallo osui harmillisesti korirautaan. Hetkeä myöhemmin suomalainen onnistui kuitenkin kolmen pisteen viivan takaa kaventamaan kotijoukkueen johtoa.

Neljänneksen puolivälin paikkeilla Markkanen kavensi kahdesti kahden pisteen heitoillaan Portlandin johtoa, mutta seitsemää pistettä lähemmäksi Utah ei enää päässyt.

Markkanen pääsi vielä ottelun lopulla kahdesti vapaaheittoviivalle, joista molemmat menivät koriin. Se oli laiha lohtu, sillä Portland lasketteli lopulta 10 pisteen voittoon 134–124.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja