Mainos

Lauri Lylyn toimintaa moititaan suurliiton kätilöinnissä

Johtaja Lauri Lyly, SAK

TEAMiksi sulautuvien teollisuusliittojen johto on asettunut julkisesti vastustamaan edunvalvontajohtaja Lauri Lylynvalintaa SAK:n johtoon. Näin ollen TEAM-liittojen ehdokas SAK:n johtoon on Paperiliiton Petri Vanhala.

Tampereella kokoontuneiden liittojohtajien mukaan Lylyn toiminta suurliittoa muodostettaessa oli ennakoimatonta ja itsevaltaista. Lylylle annettiinkin yksissä tuumin julkinen näpäytys omavaltaisesta toiminnasta.

- Petri Vanhalassa kulminoituu paremmin yhteen hiileen puhaltamisen ja kollektiivisen työskentelyn merkitys, korosti järjestöpäällikkö Markku Laine Metalliliitosta.

TEAM-liittojen mukaan Vanhala on nuori joukkuepelaaja toisin kuin 56-vuotias Lauri Lyly.

- Joukkueessa on aina niitä, jotka haluavat olla päätä korkeammalla muita. Pistää miettimään, että mitäs sitten jos hän nousee suurempiin tehtäviin ja tulee vastaavia tilanteita asioissa, jotka meille ovat tärkeitä, pohti Viestintäalan ammattiliiton järjestösihteeri Heikki Helkavuori.

Vanhalan etuna on myös ikä. Liittojohtajien mukaan Lauri Lyly on liian vanha SAK.n johtoon.

- Lauri Lyly on 56-vuotias niin kuin minä itse. Jos hän nousee nyt liiton johtoon, niin kahden vuoden kuluttua on taas seuraava valinta. Sitten koko ajan käytäisiin spekulaatiota siitä, valitaanko hänet uudelleen vai ei. Siitä syystä tarvitaan sukupolvenvaihdos, perustelee Kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittu.

Lyly: Kuuluu puheenjohtajapeliin

Lyly kuittaa häntä vastaan esitetyn rajun kritiikin puheenjohtajapeliin kuuluvaksi. Lyly on kuitenkin haluton analysoimaan tarkemmin, miksi SAKn teollisuusliittojen johto asettuu tällä tavoin häntä vastaan.

- Luulen, että se kuuluu tällaiseen puheenjohtajakamppailuun. Tähän asti kamppailu on ollut erittäin positiivinen ja ehdokkaiden välillä tämä on ollut rakentavaa ja hyvää. Näitä sivujuonteita aina silloin tällöin ilmenee, Lyly pohtii.

SAK:n jäsenliittojen valtuutetut valitsevat keskusjärjestölle uuden puheenjohtajan eläkkeelle jäävän Lauri Ihalaisen tilalle ensi torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.