Mainos

Laura ja Aleksi suosituimmat etunimet

Tyttöjen suosituin nimi on nyt Laura ja poikien Aleksi. Emma ja Emil puolestaan ovat suomenruotsalaisen puolen kärkinimet.

Tämä ilmenee viime vuonna syntyneiden lasten suosikkinimistä kerätystä tilastosta, jonka Väestörekisterikeskus julkaisi tänään. Tänä vuonna koottiin ensimmäistä kertaa erikseen myös ruotsinkielisten lasten Top 30 -lista. Kärkinimet ovat pitäneet pintansa jo useita vuosia. Laura oli myös vuosi sitten tyttöjen listan ykkönen, Aleksi puolestaan poikien listan kakkonen.

Suomenkielisten tyttöjen nimistä Lauran jälkeen seuraaviksi sijoittuvat Jenna, Emma, Julia, Roosa ja Veera. Poikien kärkiviisikossa ovat Aleksin lisäksi Teemu, Ville, Juho ja Joonas. Tyttöjen listan nopeimmat nousijat ovat Noora ja Milla. Uusia suosikkeja kolmenkymmenen kärjessä ovat Sanni, Lotta, Sonja ja Suvi, jotka eivät aiemmin olleet listalla lainkaan. Poikien Top 30 sen sijaan on pysytellyt viime vuosina lähes samana, sillä ainoa uusi nimi listalla on Leevi.

Maria suosituin kaikista

Maria on edelleen suosituin tyttöjen nimi, jos mukaan lasketaan myös toiset ja kolmannet etunimet. Toiseksi suosituin on Emilia ja kolmannen sijan vie Sofia. Poikien kaikkien etunimien listan kärjessä ovat Juhani, Mikael ja Johannes. Sekä tyttöjen että poikien kaikkien kärkinimien suosio on pysytellyt vakaana jo useita vuosia.

Ruotsinkielisten tyttöjen nimistä Emman jälkeen suosituimmat ovat Ida, Anna, Julia ja Emilia. Poikien listalla Emilin jälkeen tulevat Alexander, Anton, Robin ja Joel. Kaikki etunimet mukaan laskettuna ruotsinkielisten tyttöjen vanhempia miellyttivät eniten Maria, Sofia ja Alexandra. Poikien vastaavan listan suosikit ovat Alexander, Erik ja Mikael. Viime vuonna Suomessa syntyi väestötietojärjestelmän mukaan kaikkiaan 58082 lasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.