Laura Huhtasaari haluaisi tehtaita Kiinasta takaisin Suomeen: ”Tarvitaan myös matalapalkka-aloja”

Laura Huhtasaari ihmettelee arvostelua evoluutiokritiikistä: Tämä on kristitty maa 21:35

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari haluaisi matalapalkkaisia teollisuuden työpaikkoja takaisin Suomeen. Hän uskoisi sen onnistuvan, jos Kiinalta vaadittaisiin samoja työntekijöiden oikeuksia kuin länsimaissa ja ilmastosopimuksesta sanouduttaisiin Suomessa irti.

Jos Kiinalta vaadittaisiin samojen ihmisoikeus- ja ilmastosopimusten noudattamista kuin länsimailta, tehtaat siirtyisivät takaisin myös länsimaihin, uskoo perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari.

Huhtasaari haluaisi Suomeen korkean tason jalostuksen lisäksi myös sellaisia teollisuuden työpaikkoja, jotka ovat nyt siirtyneet matalamman palkkatason maihin.

– Tarvitsemme myös matalapalkka-aloja. Tehtaat ovat jossain ja siellä ovat myös työpaikat, Huhtasaari sanoo aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Jos vaadimme Kiinalta työntekijöiden oikeuksia ja ihmisoikeuksia, niin kyllä ne sieltä siirtyvät.

"Kiina käyttää ilmastosopimusta hyväkseen"

Huhtasaari kehuu Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin politiikkaa siitä, että Trump on tehnyt teollisuudesta maassaan kannattavampaa ja kritisoinut sopimuksia, jotka hänen mukaansa heikentävät länsimaiden asemaa kilpailussa esimerkiksi Kiinaa vastaan.

Yhtenä esimerkkinä Huhtasaari pitää ilmastosopimusta.

– Trump on sanonut haluavansa tehdä vapaata mutta myös reilua kauppaa. Myös ilmastosopimuksen pitäisi olla reilu. Nyt Kiina käyttää hyväkseen sitä, että me leikkaamme päästöjä ja saastuttaa itse enemmän.

– Ne, jotka sotkevat, eivät siivoa.

Laura Huhtasaarta grillattiin englanniksi 7:36

Lue myös:

    Uusimmat