Laulujoutsen löytyi ammuttuna Nastolassa

Suomen kansallislintua oli ammuttu vatsapuolelle todennäköisesti kesken lennon. Samalta alueelta löytyi myös kuolleita heinäsorsista.

Nastolassa on löydetty suojeltu laulujoutsen niin huonoon kuntoon ammuttuna, että poliisi kävi lopettamassa linnun. Samalta Pyhäntaan alueelta on riistanhoitoyhdistykseen kantautunut useita tietoja kuolleena löydetyistä heinäsorsista.

Joutsen on täysin suojeltu, ja heinäsorsan rauhoitusaika jatkuu 20. elokuuta saakka. Näin tekosarja täyttää samanaikaisesti metsästys-, eläinsuojelu- ja luonnonsuojelurikoksen tunnusmerkit.

Poliisi: Ammuttu kesken lennon

Rikosylikonstaapeli Raimo Blumén Lahden poliisista arvelee, että joutsenta on ammuttu kesken lennon. Kiväärikaliiberisen aseen luoti oli nimittäin mennyt sisään linnun mahapuolelta.

Ampuja oli jättänyt joutsenen kitumaan maastoon, missä sen havaitsi ulkopuolinen henkilö sunnuntaina. Hän soitti asiasta paikalliseen riistanhoitoyhdistykseen, joka puolestaan välitti tiedon poliisille.

Suomen arvoikkaimpia lintuja

Asetta on käytetty laittomasti Pyhäntaassa Evatun ja Nahilan lampien alueella todennäköisesti viime torstain ja sunnuntain välisenä aikana.

Ympäristöministeriö on määritellyt laulujoutsenen arvokkaimpien lintujen joukkoon. Surmatun kansallislinnun ohjehinnaksi vahvistettiin viisi vuotta sitten 2018 euroa.

Lahden poliisi toivoo mahdollisia ampumishavaintoja numeroon 03-8583120.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat