Mainos

Laulajaveljeksiä ei nähdä Matti ja Teppo -musikaalin katsomossa

Turun Samppalinnan kesäteatterin Matti ja Teppo - The Turku Brothers -musikaaliin liittyy pientä kohua, kuten taiteilijoiden elämässä on joskus tapana olla.

Juhannusaatonaattona ensi-iltansa saava kotimainen kantaesitys ei olekaan Ruohosen ikiveljesten mieleen. Matin & Tepon asiainhoitaja ja sanoittaja V-P Lehto kertoo lukeneensa käsikirjoituksen "yhtä aikaa veljesten kanssa" - ja tämän jälkeen Matti ja Teppo ilmoittivat, että  "eivät halua olla missään tekemisissä musikaalin kanssa".

Teatterin mukaan Matti ja Teppo olivat aiemmin hyväksyneet sen, että musikaali tehdään ja näkemykset muuttuivat V-P Lehdon "tarkistusten jälkeen".

"Asiat on sovittu"

Käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Sankari on kiistasta harmissaan, vaikka lipunmyyntiä se ei ole jarruttanut.

- Asiat sovittiin Matin ja Tepon kanssa jo puolitoista vuotta sitten. Päätimme yhdessä, että elämäkertaa ei tehdä.  Musikaali on todellisiin henkilöihin perustuva fiktio.

V-P Lehdon mukaan teos "perustuu todellisuuteen todellisuutta muuttaen". 

Veljekset eivät tule katsomoon!

- Väite, jonka mukaan veljekset olisivat muuttaneet näkemyksiään minun tarkistusteni jälkeen, ei pidä paikkaansa.  Luimme käsikirjoitusta yhdessä ja näkemyksemme ovat yhteisiä. Käsikirjoitus tuli myöhään, vasta kun esitys oli miltei valmis, toteaa Lehto.

Matti Ruohonen sanoo MTV Uutisille vain lyhyesti, että veljekset eivät aio ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin, vaan "koko asia saa heidän puolestaan olla".

- Meillä on muutakin tekemistä. Emme kommentoi asiaa enempää - emmekä aio musikaalia katsoa.

- Ikävää jos he eivät tule katsomoon. Tämä  on kunnianosoitus heille. Suomessa on harvoja tähtiä, joista musikaalia voi lähteä tekemään, harmittelee ohjaaja Sankari. 

Rock ja iskelmä - satua ja totta!

Teppoa esittävän Sami "Tartu mikkiin" Hintsasen mukaan musikaali on "satu".

- Tämä on pitkälle satu siitä, mitä oikeat henkilöt voisivat olla. Heidän musiikkinsa on yksinkertaista ja toimivaa. Usein kolme sointua kuten Blues Brothersilla. Musiikin sovittunut  Jussi Vahvaselkä on tehnyt nerokkaita rinnastuksia Turku Brothersin ja Blues Brothersin välillä.

Hintsasen näyttämöveli Petja Lähde miettii myös sadun ja toden rajaa; mitä olisi voinut tapahtua.

- Veljekset ovat enemmän "rock!"  kuin koskaan ulospäin on paljastunut. Hehän tekivät biisejä mm. Badding Somerjoelle. Ura alkoi vuonna 1966, mutta entä jos se olisi alkanut 10 vuotta myöhemmin?

Valinta oli kuitenkin iskelmäura - Suomen huikein! Yli miljoona myytyä levyä, toiseksi eniten Eppu Normaalin jälkeen.

Niin turkulaista että...

Ennakkonäytös hyytävässä kesäsäässä paljastaa kesäteatterin kovuuden. Pitää huutaa yli tuulen suhinan ja ylinäytellä ilmeitä, koska kohdistavaa valaistusta ei ole. 

Lopputulos on liian pieniä merimiespukuja ynnä vapaata tajunnanvirtaa varsinkin toisella jaksolla. Esitys lähteekin lopussa iloisesti lapasesta ja Blues Brothersin soul vatkaa enemmän kuin Turku Brothersin backbeat-iskelmä. Laulavat tanssijat ovat kovaa tasoa, oivaltavat sovitukset vedetään tarkasti. Vitsejä tippuu turkulaisista turkulaisille. Suhde tamperelaisiin käy selväksi, kun tapparahuivinen kaveri käy sen kolmesti  sanomassa. Kolmesti?

- Maakuntaeroilla pitää aina vähän leikitellä. Tämä on sitä varsinaissuomalaista " ei mulkukka soittanu"-vaatimattomuutta -  kunnes turkulaisenkin pinna palaa , selittää käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Sankari.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.