Mainos

Laukkusurmasta syytetty mielentilatutkimukseen

Oikeus on määrännyt Jyväskylän laukkusurmassa murhasta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Oikeuden välituomion mukaan 37-vuotias mies syyllistyi tappoon, sillä riittävää näyttöä teon suunnitelmallisuudesta ei ollut. Mies pidetään vangittuna, ja hänestä tehdään vaarallisuusarvio.

Uhri oli 25-vuotias nainen. Hänet surmattiin tammikuussa huumeilla myrkyttämällä 37-vuotiaan asunnossa. Naisen ruumis kuljettiin urheilukassiin suljettuna syrjäisen tien varteen, josta ohikulkija löysi ruumiin. Asunnon omistajan vaimo syyllistyi oikeuden mukaan heitteillepanoon ja kuolemantuottamukseen, koska ei auttanut uhria.

Teon motiivina oli kosto. Huumepiireissä pyörineet tekijät pitivät naista ilmiantajana, koska häntä aiemmin puukottanut mies vangittiin joulukuussa. Mies on yhä vangittuna tapon yrityksestä.

Käräjäoikeus vapautti uhrin langon, jota syytettiin murhaan yllyttämisestä, ja langon pikkuveljen, jota syytettiin murhasta. Oikeuden mukaan näyttöä ei ollut, vaikka vihamielisyys uhria kohtaan oli selvää. Avunannosta syytetyt kaksi miestä on vapautettu. Heidän katsottiin syyllistyneen pelastustoimien laiminlyöntiin.

Lopullinen tuomio annetaan todennäköisesti vuoden lopulla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.