Mainos

Laukkusurman uhrille haluttiin "antaa opetus"

Niin sanotusta laukkusurmasta nostetut murhasyytteet menivät nurin Keski-Suomen käräjäoikeudessa torstaina.

Oikeus totesi välituomiossaan, että 37-vuotias jyväskyläläismies syyllistyi tappoon antaessaan kuolettavan huumausaineannoksen 25-vuotiaalle lahtelaiselle naiselle tammikuussa jyväskyläläisessä yksityisasunnossa.

Taposta tuomitun mielentila määrättiin tutkittavaksi.

Käräjäoikeus hylkäsi myös kahden muun miehen murhasyytteet. Toista heistä syytettiin murhasta ja toista yllytyksestä murhaan.

Oikeuden mukaan näyttöä surman suunnitelmallisuudesta ei ollut. Lisäksi oikeus oli sitä mieltä, ettei uhria erehdytetty ottamaan huumetta surmaamistarkoituksessa vaan, että hänelle haluttiin antaa opetus.

Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi myös kolme syytettä avunannosta murhaan. Taposta tuomitun miehen vaimo sai tuomion heitteillepanosta ja kaksi surmailtana surma-asunnossa vieraillutta miestä tuomittiin pelastustoimen laiminlyönnistä.

Surma-iltana surma-asunnossa vieraili myös pariskunta, jota syytettiin pelastustoimen laiminlyönnistä. Miehen syyte jäi voimaan, mutta hänen vaimonsa syyte hylättiin.

Varsinaiset tuomiot oikeus langettaa vasta noin puolen vuoden kuluttua taposta tuomitun miehen mielentilatutkimuksen valmistuttua. Silloin selviää myös tuomioiden pituudet sekä se, oliko laukkusurmasta syytetyillä kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.