Mainos

Laukaus pakettiauton penkkiin - Ex-jengiläinen yritti kiristää yrittäjää

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 44-vuotiaan miehen 1 v 4 kk ehdottomaan vankeuteen törkeän kiristyksen yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta, vahingonteosta ja ampuma-aserikoksesta. Mies yritti kiristää yrittäjätutultaan 8000 euroa.

Espoon käräjäoikeuden mukaan 44-vuotias on ollut mukana Helvetin enkeleiden toiminnassa hangaround-jäsenenä. Moottoripyöräkerholla ei ollut yhteyttä tekoon.

Kiristysyritys tapahtui Espoossa tammikuussa. 44-vuotias ja yrittäjä istuivat alkuillasta pakettiautossa, kun 44-vuotias oli aseen kanssa vaatinut 8000 euroa.

Paperilapun mukaan rahat piti toimittaa iltakymmeneen mennessä. Mies oli painanut .22 -kaliiperin Ruger-pistoolin yrittäjän nivusiin ja sen jälkeen ampunut auton penkkiin.

Luoti löytyi myöhemmin pakettiauton penkin rakenteista ja hylsy jalkatilasta.

Urakoista kiistaa 

44-vuotias kiisti kiristyksen ja sanoi laukauksen olleen vahinko. Tapahtumien taustalla oli 44-vuotiaan mukaan suuttumus siitä, että yrittäjän piti järjestää hänelle rakennusurakoita, mutta niitä ei ollut tullut.

Oikeus ei pitänyt 44-vuotiaan kertomusta vahingonlaukauksesta uskottavana, koska ase ei ollut rikoslaboratorion mukaan herkkä eikä siinä ollut vikaa.

Oikeus totesi 44-vuotiaan uhanneen yrittäjää väkivallalla ja teon olleen kokonaisuudessaan törkeä. Yrittäjä ei maksanut rahoja, joten teko jäi yritykseksi.

Takavarikoidut rahat 

Kun poliisi otti 44-vuotiaan miehen kiinni, tältä löytyi 9000 euroa käteistä. Syyttäjä vaati niitä valtiolle sillä perusteella, että ne ovat todennäköisesti peräisin rikollisesta toiminnasta.

Verotietojen mukaan miehen tulot ovat 2008-2013 olleet hyvin vähäiset. 44-vuotias on tuomittu 2012 ryöstöstä, 2006-2007 törkeästä ryöstöstä ja 2005-2007 tapahtuneista törkeistä veropetoksista ja törkeästä eläkevakuutuspetoksista. Tuomioita oli muitakin, mutta niistä ei ole taloudellista hyötyä koitunut. 

Oikeus totesi, että näistä rikoksista on kulunut pitkä aika, ei ole mahdollista että nyt hallussa olleet rahat ovat peräisin näistä rikoksista.

- Osoituksena rahojen rikollisesta alkuperästä ei voida myöskään pitää ilman tarkempaa selvitystä sitä, että hän on myöntänyt olleensa Helvetin enkeleiden hangaround-jäsen.

44-vuotias kertoi järjestävänsä tuttunsa kanssa erilaisia nyrkkeily- ja kamppailutapahtumia. Oikeus katsoi, että rahat olivat sellaisen järjestämiseen tarkoitetut ja lainattu tutulta. Käräjäoikeus määräsi rahat palautettavaksi 44-vuotiaan tuttavalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.