Mainos

Laukaan kolmoissurmaa tutkitaan tappoina – "harvinaista, että ketään surmataan työpaikallaan"

Laukaan pitserian eilisestä kolmoissurmasta epäilty 36-vuotias mies oli uhriensa työkaveri, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Henkirikoksia tutkitaan tässä vaiheessa kolmena tappona, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko

Midia-pitseriassa surmattiin sen omistajapariskunta, 50-vuotias mies ja hänen 42-vuotias vaimonsa, sekä 46-vuotias pitseriassa työskennellyt nainen.

 Monissa viime aikojen henkirikoksissa useita uhreja 

- Maaliskuu 2015: Kolme ihmistä kuoli väkivallan uhreina pitseria Midiassa Laukaassa. Rikoksesta epäiltynä on pitserian työntekijä. Poliisin mukaan henkirikoksessa käytettiin lyömäasetta.

-Tammikuu 2015: Oulun Tuirassa mies surmasi kirveellä kaksi henkilöä, pubin työntekijän ja asiakkaan. Kolmas henkilö sai lieviä vammoja yrittäessään tulla väliin, mutta hänen onnistui suojautua hyökkäykseltä tuolin avulla. Teon motiivi jäi epäselväksi. Hyökkääjä kuoli myöhemmin poliisin luoteihin.

-Joulukuu 2014: Poliisi epäilee, että 19-vuotias rattijuoppo ajoi tahallaan suoralla tieosuudella päin vastaantulevaa autoa Simossa. Sekä ohittamaan lähtenyt mies että toisessa autossa matkannut pariskunta kuolivat.

-Marraskuu 2014: Kuopiossa äiti surmasi 2,5-vuotiaan ja 1,5-kuukautisen lapsensa hukuttamalla.

-Lokakuu 2014: Äiti surmasi itsensä ja kolme lastaan Rautavaaralla ajamalla päin linja-autoa, jossa nuorimpien lasten isä oli matkustajana.  

Poliisi vahvistaa, että yhdellä uhreista oli Turkin ja Suomen kansalaisuus. Muut osalliset olivat Turkin kansalaisia. Kaikki olivat kuitenkin asuneet jo pitkään Suomessa.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoistutkija Martti Lehden mukaan on hyvin harvinaista, että ketään surmataan työpaikallaan. Hänen mukaansa viimeisen 11 vuoden aikana Suomessa on surmattu työtehtävissä 20 henkilöä. Heistä viisi kuoli Espoon Sellon ampumisessa vuonna 2009. Enemmistö työssään henkirikoksen uhrina kuolleista on myyjiä ja yksityisyrittäjiä.

Laukaan tapauksen lisäksi muistissa on vielä Oulun kirvessurma, jossa mies tappoi kirveellä ravintolan työntekijän ja asiakkaan. Kahdesta lyhyen ajanjakson sisään tapahtuneesta henkirikoksesta huolimatta Lehti ei pidä ravintolatyöntekijän ammattia erityisen vaarallisena.

– Ennen Oulun tapausta 2000-luvulla on surmattu vain yksi ravintolan työntekijä. Eivät edes anniskeluravintolat ole asiakkaille tai työntekijöille vaarallisia paikkoja, Lehti sanoo.

Ilmoitus sekavasta miehestä 

Poliisilla ei tänään ollut tietoa tekojen motiiveista. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro, miten tilanne on pitseriassa edennyt. Poliisin mukaan henkirikokset on tehty pitserian sisätiloissa lyömäasetta käyttäen. 

Pitseria oli henkirikosten aikaan auki, mutta poliisin tietojen mukaan ravintolassa ei ollut asiakkaita eikä teosta ollut vaaraa sivullisille.

Poliisi pääsi surmien jäljille, kun hätäkeskukseen soitettiin sunnuntaina kello 13.20 ilmoitus henkilöstä, joka käyttäytyi sekavasti pitserian edustalla. Henkirikokset paljastuivat vasta poliisin mentyä paikalle selvittämään tilannetta. Poliisi otti rikoksesta epäillyn miehen kiinni pitserian lähistöltä.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.