Mainos

Laukaan grillisurmasta tuomiot

Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi tänään laukaalaisen miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Miehen laukaalainen serkku sai kahdeksan vuotta vankeutta avunannosta tappoon ja törkeään ryöstöön.

Vankeusrangaistukset tulivat 44-vuotiaan grillinomistajan surmaamisesta ja ryöstämisestä tämän työpaikalla Laukaan Vehniällä viime vuoden maaliskuussa. Tuomio avunannosta syntyi oikeudessa äänestyksen tuloksena luvuin 5-1.

Käräjäoikeus tuomitsi miehet yhteisvastuullisesti korvaamaan hautauskulut ja maksamaan surmatun virolaissyntyiselle puolisolle henkisestä kärsimyksestä 10 000 euroa ja parin alaikäiselle tyttärelle henkisestä kärsimyksestä 20 000 euroa. Lisäksi tuomitut joutuvat maksamaan tytölle elatusapua 134 euroa kuukaudessa. Käräjäoikeuden mukaan vanhempi miehistä surmasi grillinpitäjän pistoolilla ja ryösti kassassa olleet rahat. Saalis oli vain 102 euroa. Miehet olivat tekohetkellä 25- ja 18 -vuotiaita. Syyksi ryöstöön he selittivät rahapulan.

Ennen asian viimeistä käsittelyä miehet olivat mielentilatutkimuksessa, mutta sen tulosten mukaan he toimivat tekonsa aikana täydessä ymmärryksessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.