Mainos

Lauhaa säätä ensi viikolla – lumet vaarassa sulaa osasta maata

Viikonloppu on kylmä, mutta ensi viikolla sää lauhtuu selvästi koko maassa.

Lumisateet huonontavat ajokeliä itsenäisyyspäivänä maan etelä- ja keskiosassa (katso ennuste). Sää kylmenee viikonloppuna. Sunnuntaina lämpötilat ovat laajalti -10...-20 asteessa, Lapissa jopa -30 asteessa.

Hyinen korkeapaineen selänne väistyy Suomen päältä viikonvaihteen jälkeen. Tuulet kääntyvät lännen puolelle ja puhaltavat meille selvästi lauhempaa ilmaa Atlantilta.

– Sadealueita liikkuu ensi viikolla maamme yli kohti itää ja ajoittain koko maassa ollaan lämpöasteilla. Lauhtuminen on rajuinta maan pohjoisosassa, missä lämpötilat kohoavat alkuviikon aikana paikoin jopa yli 30 asteella, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Maanantai näyttäisi olevan vielä kylmä pakkaspäivä koko maassa. Pohjoisessa Suomessa pakkanen on kireää.

– Tämän hetken ennusteen mukaan tiistaina lännestä saapuu lauhduttava lumi- ja räntäsadealue. Lapissa pakkanen hellittää kymmenen asteen vaiheille ja etelämpänä mennään jo lähelle nollaa, rannikoilla lämpöasteillekin.

Viikon puoliväli näyttää hyvin lauhalta koko maassa.

– Lämpötila käväisee pohjoisessakin lämpöasteilla ja lännessä lämpötila voi kohota jopa +5 asteen vaiheille, joten itsenäisyyspäiväviikonlopun aikana sataneet lumet lähtevät etelässä ja lännessä sulamaan nopeasti, toteaa Markus Mäntykannas.

Viikon loppupuolikin näyttää ennemmin tavanomaista lauhemmalta kuin kylmemmältä. Etelä- ja Länsi-Suomessa sateet ovat melko vetisiä ja lämpötila nollan yläpuolella. Kovia pakkasia ei ole tiedossa muuallekaan maahan, joskin idässä ja pohjoisessa lumipeite päässee kasvamaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.