Lauantaina lämpenevää ja tuulista, sunnuntaina sateita

Viikonlopun sää on vaihtelevaa. Lauantai on poutapäivä suuressa osassa maata, sunnuntaina sadealue ylittää Suomen.

Tänään perjantaina Suomen pohjoispuolitse kulkee voimakas matalapaine, joka tuo Keski- ja Pohjois-Lappiin lumisateita. Tuuli on Lapissa puuskaista. Muualla maassa on poutaa.

Lauantaina sää lämpenee väliaikaisesti. Päivä on laajalti poutainen, mutta pilvisyys vaihtelee.

– Lauantaina lämpimintä on maan etelä- ja lounaisosassa. Päivä on näillä alueilla melko aurinkoinen, mutta tuulinen. Lämpötila voi kohota etelän sisämaassa ylimmillään kymmeneen asteeseen. Suomenlahdella myrskypuuskat ovat mahdollisia, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lapissa voi tulla lauantaina lumikuuroja, Pohjanmaalla ja Kainuussa voi sataa iltapäivällä räntää ja lunta. Pohjoisessa lämpötilat ovat nollan asteen molemmin puolin.

Sunnuntain vastaisen yön sekä sunnuntain aikana hajanaisia sateita kulkee maan etelä- ja keskiosan yli kohti itää.

– Etelässä sateet ovat enimmäkseen vettä, maan keski- ja itäosassa räntää ja lunta. Sää poutaantuu päivän aikana lännestä alkaen. Jos aurinko pääsee paistamaan sateen jälkeen, lämpötila voi kivuta etelässä ja lännessä yhä kymmenen asteen tienoille, pilvisillä alueilla jäädään etelässäkin noin viiteen asteeseen. Pohjoisesta alkaa jo virrata kylmää ilmaa kohti etelää, ennustaa Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:






Uusimmat