Lauantaina jopa yli 10 astetta, sunnuntaina sadetta ja tuulta

Viikonlopun sää on vaihtelevaa. Lauantai on enimmäkseen poutainen ja melko lämmin päivä, sunnuntaina uusi sadealue ylittää Suomen.

Tänään perjantaina sateita on kulkenut lännestä kohti itää. Illalla sataa vielä etelässä ja idässä. Illan sateet ovat enimmäkseen vettä, idässä paikoin räntää, etenkin Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Lauantai on laajalti poutapäivä. Suuressa osassa maata myös aurinko paistelee, etenkin lännessä ja pohjoisessa.

– Lännessä lämpötilat ovat laajalti yli kymmenessä asteessa aivan rannikkoa lukuun ottamatta. Lännen sisämaassa voidaan päästä 12-13 asteeseen. Etelässä ollaan kymmenen asteen tienoilla, idässä on vähän viileämpää. Pohjoisessa lämpötilat ovat viiden asteen tuntumassa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Yksittäisiä sadekuuroja voi tulla lauantaina paikoin. Iltaa kohden pilvisyys alkaa lisääntyä uudelleen lännestä alkaen. Tämä enteilee jälleen sateita.

– Uusi sadealue leviää sunnuntain vastaisena yönä lännestä. Sunnuntaina aamulla sataa pohjoisessa ja lännessä, myöhemmin päivällä etelässä ja idässä. Maan etelä- ja keskiosassa sateet ovat enimmäkseen vettä. Pohjoisessa sataa räntää ja vettä, paikoin voi tulla myös lunta, sanoo Aleksi Jokela.

Lännessä aurinko voi paistaa vielä sunnuntain aikana sateiden väistyttyä.

Sunnuntai on tuulinen päivä. Etenkin itään ennustetaan kovia puuskia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:






Uusimmat