Mainos

Latviassa varastetaan lomalaisten autoja: Näin nopeasti se tapahtuu

Suomalaisilta autoilijoita on varastettu etenkin Honda-merkkisiä henkilöautoja Latviassa tänä kesänä. Vakuutustutkija Hannu Manninen Pohjola Vakuutuksesta sanoo, että jos Latviaan matkustaa omalla autolla, kannattaa auton yösäilytystä miettiä tarkkaan.

Tosin auto voidaan viedä myös keskellä kirkasta päivää.

– Tänä kesänä on ollut riski, että Honda-autoja häviää siellä. Esimerkiksi vartioitu parkkipaikka voi olla sellainen, mistä auto häviää.

Autovarkaiden keskuudessa Hondien lisäksi BMW-merkkiset autot ovat suosiossa. Manninen kertoo, että rikollisilla on käytössään laitteisto, jolla auton käynnistyksenestojärjestelmä voidaan ohittaa.

– Ensin autoon murtaudutaan esimerkiksi ikkuna rikkomalla, sitten autoon kiinnitetään laitteisto, jonne naputellaan tiettyjä koodeja. Siten auto saadaan liikkeelle.

Auto voidaan viedä todella nopeasti vaikka valvontakameroiden alta.

– Jos on erikoistunut tietyn auton varastamiseen, varkauteen ei mene kuin pari kolme minuuttia. Minulla oli tutkittavana tapaus, jossa BMW-merkkinen auto vietiin hotellin vastaanottoaulan ikkunan alta, jossa oli valvontakamera.

Manninen uskoo, että rikolliset saavat tietoonsa autoteollisuuden käyttämät järjestelmät teollisuuden tietovuotojen kautta.

– Tämä on ikuista kilpajuoksua autoteollisuuden ja rikollisuuden välillä. Todennäköisesti tietotekniikka, jota käytetään auton liikkeelle saamiseen, tulee jotain kautta auton valmistajilta. Siellä joku vuotaa tietoa, Manninen sanoo.

Osa autoista saadaan takaisin, osa voi löytyä purettuna, suuri osa jää kuitenkin kateisiin.

(MTV3)

Katso Pohjola Vakuutuksen vakuustutkija Hannu Mannisen haastattelu: (Huomenta Suomi 23.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.