Mainos

Latvian Vike-Freiberga saa tukea EU-ryhmän johtoon

Suomi on valmis tukemaan EU:n tulevaisuutta pohtivan ryhmän johtotehtävään henkilöä, jota EU:n tämän hetkinen puheenjohtajamaa Portugali esittää.

Latvian entinen presidentti Vaira Vike-Freiberga saa tukea EU:n tulevaisuutta pohtivan ryhmän johtoon. Hänen ehdokkuuttaan tukevat muun muassa Pohjoismaat, Baltia sekä keskisen Euroopan Visegrad-maat.

Pohdintaryhmä on tarkoitus perustaa tänään EU:n huippukokouksessa. Siihen tulee yhdeksän jäsentä, joista vain puheenjohtaja nimetään nyt.

Myös muun muassa EU-parlamentaarikko Pat Cox on saanut kannatusta ryhmän vetäjäksi. Suomi on valmis tukemaan tehtävään henkilöä, jota puheenjohtajamaa Portugali esittää.

Suomi ajaa ryhmään Shellin ja Nokian hallitusten puheenjohtajaa Jorma Ollilaa, mutta ei ole tarjonnut häntä erityisesti puheenjohtajaksi.

Ryhmä perustetaan Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn vaatimuksesta. Monet maat ovat suhtautuneet ryhmään penseästi, koska sille ei nähdä erityistä tarvetta.

Ruotsin Eurooppa-ministerin Cecilia Malmströmin mukaan ryhmä perustetaan, jotta Turkin jäsenyysneuvottelut saataisiin pidettyä käynnissä. Turkin neuvotteluja jarruttanut Ranska saa siten toiveensa ryhmän perustamisesta huippukokouksessa läpi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.