Mainos

Latvian presidentti Suomeen

Latvian presidentti Guntis Ulmanis saapuu huomenna valtiovierailulle Suomeen presidentti Martti Ahtisaaren kutsusta. Latvialaisvaltuuskuntaan kuuluu useita ministereitä, muun muassa ulkoministeri Valdis Birkavs, sisäministeri Ziedonis Cevers ja ympäristöministeri Indulis Emsis. He tapaavat suomalaiset kollegansa Tarja Halosen, Jan-Erik Enestamin ja Pekka Haaviston.

Presidentin mukana matkustavat myös rouva Aina Ulmane sekä joukko liikemiehiä, jotka tapaavat Suomen elinkeinoelämän edustajia. Torstaihin asti kestävän vierailun aikana latvialaisvieraat tutustuvat muun muassa Ekokemin ongelmajätelaitokseen Riihimäellä sekä osallistuvat laajaan ohjelmaan Lapissa.

Presidentti Ulmanis tapaa presidentti Ahtisaaren ja pääministeri Paavo Lipposen lisäksi muun muassa teollisuuden ja työnantajain keskusliiton edustajia sekä puhuu Paasikivi-seurassa. Keskustelunaiheita ovat maiden väliset suhteet sekä EU:ta ja kalottialueita koskevat kysymykset.

Torstaina latvialaisseurue matkaa Rovaniemelle tutustuakseen mm. Lapin yliopistoon ja Arktikum-tiedekeskukseen. Rouva Aina Ulmanella on oma vierailuohjelmansa, johon kuuluu mm. tutustuminen Suomen kansallisoopperaan.

Presidentti Ulmanis vieraili Suomessa astuttuaan virkaansa vuonna 1993 sekä viime keväänä. Ahtisaari vieraili niin ikään Latviassa 1993. Ulmaniksen tavoitteena on kytkeä Latvia tiiviisti länsileiriin. Hän haluaa maansa liittyvän niin EU:hun kuin Natoonkin.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja