Mainos

Latvian pääministeri eroaa

Latvian pääministeri Andris Skele ilmoitti tänään eroavansa tehtävästään, koska hallituspuolueiden yhteistyö on ajanut karille. Skele ajautui riitaan Isänmaa ja Vapaus -puolueen kanssa erotettuaan puolueeseen kuuluvan talousministerin Vladimirs Makarovsin. Erottamisen vuoksi puolue veti tukensa pääministeriltä tiistai-iltana.

Skelen ero avaa tien neuvotteluille uudesta hallituksesta, johon tulevat ilmeisesti kaikki edellisessä hallituksessa olleet kolme puoluetta. Ennenaikaisia vaaleja ei ole odotettavissa.

Andris Skele kertoi vielä eilis-iltana pyrkivänsä muodostamaan maahan uuden koalitiohallituksen sen jälkeen kun Isänmaa ja Vapaus -puolue lähti hallituksesta.

-Isänmaa on lähtenyt hallituksesta, ja meillä on edessämme kokonaan uusi tilanne. Tulemme neuvottelemaan toisen hallituskumppanimme ja muiden poliittisten ryhmien kanssa mahdollisuuksista vakauttaa tätä hallitusta, Skele sanoi.

Skele ilman tukea

Isänmaa ja Vapaus -puolue ilmoitti eilen, ettei se enää tue Skeleä talousministeri Vladimirs Makarovsin

Latvian lippu

erottamisesta syntyneen kiistan vuoksi. Skele vaati tämän jälkeen kaikkia puolueen ministereitä eroamaan hallituksesta. Skele erotti Makarovsin viime viikolla valtion yritysten yksityistämisestä syntyneiden kiistojen vuoksi.

Ilman Isänmaa ja Vapaus -puolueen tukea Skelen hallituksen takana on vain 45 edustajaa 100-paikkaisessa parlamentissa. Puolue esitti eilen, että kolmen hallituspuolueen pitäisi aloittaa neuvottelut uuden hallituksen muodostamisesta ja sopia uudesta pääministeriehdokkaasta. Latviassa on määrä järjestää parlamenttivaalit vasta vuoden 2002 lopussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.