Mainos

Latvian pääministeri: Baltian maat ensimmäiseksi Natoon

Latvian pääministeri Guntis Ulmanis sanoi tänään, että jos Naton itälaajentumisessa on jotain turvallisuuspoliittista logiikkaa, Baltian maiden pitäisi päästä ensimmäiseksi puolustusliiton jäseniksi. Näin siksi, että nimenomaan Baltian maille Venäjä on suurin uhka, Ulmanis sanoi tanskalaisen Berlingske Tidende -lehden haastattelussa.

-Jos laajentumisessa todella on kyse Naton uusille jäsenilleen tarjoamasta turvallisuudesta, Baltian maiden pitäisi päästä Natoon ensimmäiseksi, koska juuri ne ovat uhatuimmassa asemassa, Ulmanis sanoi.

Nato päättää tänä vuonna Puolan, Unkarin ja Tshekin ottamisesta jäsenikseen. Mahdollisen toisen laajentumisvaiheen ajankohdasta ei ole tietoa eikä seuraavia jäsenehdokkaita ole mainittu nimeltä.

Ulmanis sanoi pelkäävänsä, että Venäjän ja Naton paljon puhuttu sopimus tehdään Baltian maiden kustannuksella. Hän sanoi siksi toivovansa Tanskan-vierailultaan viikon päästä "konkreettisia turvallisuustakeita".

Toive perustuu Tanskan aktiiviseen panokseen Baltian maiden Nato-jäsenyyden puolesta ja Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin vierailuun Tanskassa 21. maaliskuuta heti Helsingin huippukokouksen jälkeen.

-Joka kerran kun Bill Clinton on ollut Euroopassa, se on merkinnyt hyviä uutisia Baltian maille. Toivon todella, ettei tämä vierailu ole poikkeus. Nähtäväksi jää, johtavatko Yhdysvaltain lupaukset Baltian maille turvallisuustakuisiin, Ulmanis sanoi.
(STT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.