Mainos

Latvian kotitalouksien alamäki jatkuu

Latvian kotitalouksien alamäki näyttää jatkuvan. Maan tilastokeskuksen mukaan talouksien elintaso putosi viime vuonna peräti 15 prosenttia.

Alle puolet - 45,6 prosenttia - talouksista kykeni säilyttämään elintasonsa entisellään, parillakymmenellä prosentilla se heikkeni jonkin verran. Oleellisesti tilanteensa arveli parantuneen vain 1,2 prosenttia talouksista. Lähes kaksi kolmannesta tiedusteluun vastanneista perheistä myönsi, ettei heillä nykyisessä tilanteessa ole varaa hankkia kaikkia välttämättömyystarvikkeitakaan. Vain 5,3 prosenttia vastaajista kertoi, että heiltä jää tarvehankintojen jälkeen hivenen rahaa säästöönkin.

Tilastokeskuksen mukaan jatkuvassa kasvussa on sellaisten perheiden lukumäärä, joiden elinolot heikkenevät. Tänä vuonna vajaat kuusi prosenttia vastanneista pelkäsi, että tulevaisuus on nykyisyyttä tuntuvasti huonompi ja 11,4 prosenttia arveli, että tilanne heikkenee jonkin verran. Vajaat puolet toivoo tilanteen säilyvän edes entisellään ja parantumiseen luottaa hieman yli 10 prosenttia. Lähes kolmannes kaikista vastaajista ei osaa odottaa tulevaisuudelta hyvää eikä pahaa.
(STT-Leta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.