Mainos

Latvian hallituskriisi syveni ulkoministerin eroilmoitukseen

Hallituskriisin syynä on Kalvitisin pyrkimys erottaa maan korruptionvastaista KNAB-toimistoa johtava Aleksejs Loskutovs. Epäilyjen mukaan toimisto olisi käyttänyt valtion rahoja väärin.

Latvian hallitusta ravisteleva poliittinen kriisi on syventynyt, kun ulkoministeri Artis Pabriks ilmoitti lähtevänsä hallituksesta. Pääministeri Aigars Kalvitis ei kuitenkaan hyväksynyt ulkoministerin eroa vaan vaati tätä hoitamaan aloittamansa tehtävät loppuun.

Sen sijaan hän antoi lähtöpassit hallituksensa alueministerille, joka saman tien erotettiin myös Kalvitisin johtamasta kansanpuolueesta.

Hallituskriisin syynä on Kalvitisin pyrkimys erottaa maan korruptionvastaista KNAB-toimistoa johtava Aleksejs Loskutovs. Kalvitis on uhannut erota, ellei parlamentti hyväksy Loskutovsin erottamista. Ulkoministeri Pabriks taas kertoi olleensa hallituksen jäsenistä ainoa, joka vastusti erottamista.

Tänään ei ollut selvillä, milloin Latvian parlamentti äänestää Loskutovsin tapauksesta. Kalvitisin mukaan hallituksen kohtalo ratkaistaan kuitenkin vasta kun parlamentti on hyväksynyt ensi vuoden budjetin. Se tulee ensimmäiseen käsittelyyn ensi viikolla.

Kalvitis on perustellut Loskutovsin sopimattomuutta virkaansa sillä, että KNAB:ssä olisi käytetty väärin valtion varoja. Kalvitisin arvostelijat epäilevät todelliseksi syyksi sitä, että KNAB:n korruptiotutkimukset etenivät jo liian lähelle pääministerin poliittisia liittolaisia.

Kalvitis ja Loskutovs ovat lisäksi vanhastaan huonoissa väleissä.

(MTV3-STT-BNS-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.