Mainos

Latvia sai uuden hallituksen

Latvian uusi hallitus haluaa johdattaa maan eurovaltioiden joukkoon ja parantaa suhteita Venäjään. Myös Irakin sotilasoperaation tukemista aiotaan jatkaa.

Latvian uusi keskusta-oikeistolainen hallitus on saanut taakseen selkeän enemmistön maan parlamentissa. Pääministeri Aigars Kalvitis vakuutti johdattavansa Latvian eurovaltioiden joukkoon, pitävänsä pienen sotilasosaston edelleen Irakissa ja parantavansa suhteet Venäjään.

Kalvitisin tavoitteet toivat hänelle 75 kansanedustajan tuen 100-paikkaisessa parlamentissa.

- Hallituksen ulko- ja puolustuspolitiikka tulevat jatkamaan samaa linjaa kuin aikaisemmin. Latvia tukee edelleen Irakin sotilasoperaatiota. Teemme velvollisuutemme, nyt vain aikaisempaa paremmin, kehui puolustusministeriksi nimitetty Einars Repse.

Latvia on lähettänyt 120 sotilasta Yhdysvaltojen johtamaan Irak-operaatioon.

EU on vaatinut Venäjää ratifioimaan uudet rajasopimukset Latvian ja Viron kanssa. Esteenä on ollut Baltian venäläisvähemmistöjen asema, jota Venäjän hallitus pitää ala-arvoisena.

- Joulukuun 9. päivä Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov saapuu Latviaan, ja uskon sen jälkeen siirryttävän sanoista tekoihin, Kalvitis kertoi.

- Aion kysyä häneltä, miksi rajasopimuksen allekirjoittaminen on kestänyt näin kauan.

Edellisen pääministerin, Indulis Emsisin, hallitus kaatui 28. lokakuuta, kun parlamentti ei hyväksynyt sen tekemää budjettia. Emsis oli Euroopan ensimmäinen vihreä pääministeri.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.