Mainos

Latvalan keskittyminen herpaantui päätöspätkän alla – pyysi virhettään anteeksi

Jari-Matti Latvala ei peitellyt pettymystään Australiassa. Kauden päättäneen MM-rallin toinen sija vaihtui päätöserikoiskokeella ajovirheen takia keskeytykseen. Voiton vei Thierry Neuville, jolle voitto oli kauden neljäs.

– Siinä paikkaa tie houkuttaa ajamaan vasempaan reunaan ennen seuraavaa mutkaa. Tien reunassa oli kanto, ja osuin siihen, kun pyörä oli auki kääntyneenä. Jousitus petti heti. Mentiin puskaan, ja oli turha yrittää jatkaa, Latvala kertasi puhelimitse Australiasta.

Latvalan mukaan vika oli kuljettajan.

– Ennen pätkää oli ensin kahden ja puolen tunnin odotus, kun yksi erikoiskoe peruttiin ja vielä 10 minuutin odotus ennen pätkälle lähtöä. Adrenaliinitaso pääsi laskemaan, eikä keskittyminen ollut riittävän hyvällä tasolla.

– Haluan pyytää anteeksi kartturi Miikka Anttilalta ja tallilta. He tekivät loistavaa työtä, mutta tein virheen, Latvala pahoitteli Twitter-tilillään.

Latvalan keskeytys nosti hänen ensi kauden tallitoverinsa Ott Tänakin toiseksi 22,5 sekunnilla erolla voittajasta. Hyundain Hayden Paddon oli kolmas.

Kaksijakoinen kausi Toyotalla

Ensimmäinen kausi Toyota-tallissa oli Latvalalle kaksijakoinen. Hän ajoi toiseksi Monte Carlo -rallissa, voitti Ruotsissa ja oli keväällä Sardiniassa toinen. Tekniset ongelmat söivät voiton Puolassa ja Suomessa ja kiusasivat Saksassa, Kataloniassa ja Walesissa.

– Alkuvuosi oli loistava. Puolassa ja Jyväskylässä oltiin hyvässä vauhdissa, kuten ylipäätään nopeissa kilpailuissa ja asvaltilla. Hitaammissa kisoissa oli alkuun ongelmia moottorin lämpöjen kanssa, mutta se saatiin kuriin, neljänneksi MM-sarjassa sijoittunut Latvala arvioi.

– Loppuvuoden kehitystestissä mentiin jousituksen kanssa väärään suuntaan, mikä näkyi Katalonian soralla ja Walesissa, mutta se saatiin korjatuksi tähän kisaan. Vauhti löytyi Australiaan, mutta olen todella pettynyt, etten saanut vietyä hommaa maaliin.

Sebastien Ogier päätti kauden viisinkertaisena MM-voittajana, eikä halunnut keskustella siitä, jatkaako hän ensi kaudella.

– Ajoin nyt kauden 2017 viimeisen erikoiskokeen. Oli raskas viikonvaihde, neljänneksi päätynyt Ogier kuittasi utelut jatkosta.

Ogierin uskotaan jatkavan ensi kaudella M-Sportilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.