Mainos

Lätkäfanit Minskissä: Leijonat pistävät sveduja käkättimeen sunnuntai-iltana

Jääkiekon MM-kisat lähenevät jännittävissä merkeissä kohti loppuaan. Huomenna lauantaina Suomi mittelee Tšekin kanssa siitä, kumpi voittaa paikan kultaottelussa. MTV on seurannut Leijonien kannustusjoukkoa, Witosketjua, koko kisojen ajan.

Tunnelma on Minskissä Witosketjun Vesku Lehtosen mukaan hyvä. Luottamus vaisusti pelanneisiin Leijoniin ei ole horjunut kertaakaan – ei edes tiukassa Kanada-pelissä.

– Eilinen peli oli aivan mahtava! Ja niin kuin on uskottu koko ajan, niin ollaan menossa päätyyn (kultakamppailuun) asti. Yhtään ei usko horjunut. On niin vahva leijonasydän, ettei se ihan pienistä horjahtele, Lehtonen vakuuttaa.

Kamppailu Kanadaa vastaan sai varmasti monen sydämen tykyttämään. Ainakin Leijonat tarjoilivat peliä seuranneille kunnon esityksen.

– Kanada-pelissä oli kaikki elementit juuri niin kuin piti. Rinteen Pekka pitää luukut kiinni ja ottaa ne tarvittavat kopit. Kaverin veskari ei ollut ihan niin pleksi, Leijona-fani kertaa.

– Nämä on aina niin pienestä kiinni, kun yksi peli on kyseessä. Kyllä meillä luotto on valtava.

”Onhan kivempaa voittaa noita pelejä kun hävitä”

Lehtonen myöntää, että se mitä tapahtuu jäällä, vaikuttaa myös kannustajien tunnelmaan. Mikäli eilisessä pelissä olisi käynyt toisin, voisi Leijonia loppuun asti kannustavan Witosketjun riveissäkin vireystaso olla hieman erilainen.

– Onhan noin keskiverroin kivempaa voittaa noita pelejä kun hävitä, Lehtonen toteaa.

– Ei meillä ole ehkä se paras miehistö kasassa, mutta jätkät ovat näyttäneet, että heillä sykkii se leijonasydän siellä rinnassa. Ei se silloin katso niitä nimiä. Vaikka nyt vähän tarvittiin kaverin apuja, että päästiin jatkoon, niin ei sillä ole mitään merkitystä. Ei kukaan muista sitä, miten me voitettiin maailmanmestaruus 2014, Lehtonen hehkuttaa viittaamalla Sveitsin voittoon Latviasta, jonka avulla Suomi nousi puolivälieriin.

Samalla, kun Leijona-miehistö valmistautuu huomiseen koitokseensa, Witosketju valmistautuu omaansa.

– Eiköhän me oteta parit bisset aamupäivästä, ja sitten ruvetaan availemaan ääntä. Me pistetään kaikki peliin ja huudetaan niin paljon kun pystytään, kannustetaan äijiä ja luotetaan siihen, että sunnuntaina pelataan se viimeinen peli – se iltapeli.

Suomella on Lehtosen mukaan täysin realistiset mahdollisuudet voittaa Tšekki huomenna ja päästä taistelemaan kullasta.

– Tsekki ei ole juurikaan loistanut. Se on ollu Ranskankin kanssa tiukoilla, joten ei meillä ole mitään hätää. Ehdoton edellytys on, että Rinteen Pekka jatkaa samaan tahtiin kuin tähänkin asti. Hänen on pakko olla se pleksi. Ja erikoistilanteethan ratkaisevat aina näitä pelejä, Lehtonen kuvailee.

Lehtosella on myös selvä visio, millaisilla maaleilla Suomi huomisen voittonsa lunastaa.

– Kaksi ylivoimamaalia ja viimeisessä erässä yksi tyhjiin, niin ollaan 3-1 finaalissa, hän vakuuttaa.

Jotain jäi hampaan koloon

Ainut mikä Lehtosta ”vähän harmittaa” on se, että Valko-Venäjä hävisi eilen Ruotsille ja näin ollen putosi pois mitalikamppailuista. Liekö sitten kohteliaisuudesta isäntämaata kohtaan, mutta Ruotsi ei liiemmin hurrausta suomalaisten osalta saanut.

– Mutta kyllä meillä on vähän sellainen kutina, että me pistetään sveduja käkättimeen sunnuntai-iltana, Lehtonen tokaisee uskoa uhkuen.

– Siis kentällä! Ei muuten. Tämä yhteisö on mahtava tässä jääkiekkotouhussa, Lehtonen kehuu.

Hän on jo vuosia kiertänyt Suomen jääkiekkomaajoukkueen perässä ympäri maailmaa eikä ole omien sanojensa kanssa kohdannut juurikaan ongelmia.

– Ihan sama kenen kanssa lähdet kaljalle, niin aina homma toimii – kaikki on kavereita.

Vaikka suomalaiset ovat kohdanneet Minskissä yllättävän korkean kielimuurin, on asia saatu aina jollakin tavalla sanottua.

– Ilon kautta! Ja paikalliset ilmeisesti tykkäävät suomalaisista. Pelipaita kun on päällä niin ”fotoo fotoo” saa ottaa vähän väliä. Erittäin ystävällistä on tämä paikallinen väestö – suomalaisia kohtaan ainakin, Lehtonen kertoo.

Haastattelun päätteeksi Lehtonen lupasi, että saamme nähdä huomisessa pelissä kovaa tuuletusta ja pelihurmosta.

– Pistäkäähän tekin siellä koti-Suomessa kunnon hehkutusta päälle! Me tehdään täällä voitavamme. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.