Mainos

Latinalaisen Amerikan johtajat päättivät kokouksensa Chilessä

Latinalaisen Amerikan johtajat ovet tänään päättyneessä kokouksessa keskustelleet mm. puolustuksesta ja talouskysymyksistä.

Latinalaisen Amerikan johtajat ovat tänään päättäneet kokouksensa Santiagossa Chilessä. Johtajat lupasivat hillitä puolustusmenojaan tukeakseen maidensa talouksien kehittymistä.

19 maan niin kutsuttu Rion ryhmä kehotti loppulausunnossaan alueen maita rakentamaan keskinäistä luottamusta ja tekemään puolustusyhteistyötään aiempaa läpinäkyvämmäksi. Ryhmä vaati myös, että puolustuksen kehittämisen sijasta keskityttäisiin talouden kehitysohjelmiin, joiden avulla voitaisiin helpottaa miljoonien ihmisten köyhyyttä.

Perun presidentti Alejandro Toledo ilmoitti, että Perun ja Chilen ulkoministerit tapaavat ensi kuussa keskustellakseen maiden asevarustelun vähentämisestä.

-On vain yksi sota, jonka tahdon voittaa, ja se on sota köyhyyttä vastaan, julisti Toledo.

Rion ryhmään kuuluvien maiden johtajat vetosivat myös teollistuneisiin maihin, jotta nämä ryhtyisivät toimiin köyhien ja rikkaitten maiden välisen kuilun poistamiseksi.

Meksikon presidentti Vicente Fox kannusti muita maita auttamaan Argentiinaa, joka on pulassa 128 miljardin dollarin suuruisen julkisen velkansa kanssa. Argentiina odottaa saavansa apua velkaongelmiinsa Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä. IMF ei kuitenkaan ole vielä luvannut apua.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.