Lataa akut uuteen viikkoon: Tässä rentouttavimmat viikonlopputekemiset

Mitäpä jos löysäilisit tänä viikonloppuna olan takaa? Täydellinen rentouttava lepopäivä tekee todella hyvää sekä keholle että mielelle – ja lataa sinut uuteen viikkoon.

Viikonloppuna on aika levätä ja rentoutua! Ihana vapaapäivä kannattaa aloittaa yksinkertaisesti siten, ettei sovi mitään aikatauluja koko päivälle, jolloin olet vapaa tekemään, mitä haluat.

Jalkakylpy ja hyvä lehti

Mikä voisi olla ihanampaa kuin hemmotella väsyneitä jalkojasi lämpimässä jalkakylvyssä? Laita lämpimän veden sekaan muutama tippa esimerkiksi tuoksuvaa laventeliöljyä ja ota lempilehti käteesi. Jos omistat kylpyammeen, asettele kypyhuoneeseen ja ammeen reunouille kauniita kynttilöitä, ja nauti rentouttavasta kylvystä.

Käy kävelyllä

Verkkainen kävely saa veren kiertämään – eikä raittiista ulkoilmastakaan ole koskaan haittaa. Nauti alkusyksyn ilmoista lenkkipolulla, ja kuuntele vaikkapa mielimusiikkiasi. Palaat kotiin virkeänä ja hyväntuulisena.

Ota nokoset

Välimeren maissa otetaan arkipäivisinkin unet siestan muodossa. Älä siis tunne syyllisyyttä vetäytyessäsi viikonlopun päiväunille – tämä olisi erityisen hyödyllistä tehdä sunnuntaina, sillä tutkimusten mukaan päiväunet nukkuvien on helpompi herätä varhain seuraavana aamuna.

Leivo jotakin herkullista

Jos suklaa on lähellä sydäntäsi, mikset leipoisi mehevää suklaakakkua? Ajankohtaisia leivonnaisia ovat myös omena- ja mustikkapiirakat sekä muista marjoista valmistetut herkut. Kun saat maistaa itsetekemääsi, höyryävän mehevää leivonnaista, tunnet olosi varmasti hyväksi!

Sauno

Menneen viikon pölyt on hyvä käydä pesemässä pois rentouttavassa saunassa. Vielä ehdit myös valmistaa saunavihdan koivunoksista, joten hemmottele itseäsi oikein pitkällä saunahetkellä. Varaa mukaan myös saunahunajaa ja muutama virkistävä juoma.

(MTV3/Paula Koski)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja