Mainos

Lastulevyvalmistaja Puhos Board konkurssiin

Lastulevyjen valmistaja Puhos Board on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö on työllistänyt Kiteellä Pohjois-Karjalassa 86 ihmistä. Kaikki työntekijät irtisanotaan.

Puhos Board on ollut yrityssaneerauksessa keväästä 2009 alkaen. Yrityksen liiketoimintaa ei ole onnistuttu kääntämään kannattavaksi. Yhtiön mukaan tuotannossa tarvittavien raaka-aineiden hintataso ei mahdollista kannattavaa liiketoimintaa. Myös levytuotteiden markkinatilanne on pysynyt varsin heikkona.

Toimitusjohtaja Paul-Erik Toivon mukaan pääraaka-aineen eli purun ja hakkeen hintataso ei mahdollista kannattavaa liiketoimintaa. Kysyntää on verottanut rakentamisen vähentyminen Suomessa ja lähialueilla.

– Levytuotteiden markkinatilanne on jatkunut varsin heikkona, eikä näköpiirissä ole merkittävää parannusta. Alalla jatkuu erittäin kova kilpailutilanne ja tuotantoyksiköitä on jouduttu sulkemaan sekä lähialueilla että Euroopassa, kertoo Toivo.

Suomen johtava lastulevyjen valmistaja aloitti toimintansa 1971. Yhtiön liikevaihto on ollut viime vuosina noin 30 miljoonaa euroa. Kiteen tehtaan tuotantokapasiteetti on noin 300000 kuutiota, mutta viime vuosina tuotanto on jäänyt Toivon mukaan noin puoleen tästä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.