Mainos

Lastenruokien hinnat vaihtelevat

Hyper- ja supermarketeissa myydään halvimmat lastenruoat, hintavinta on puolestaan pienissä elintarvikemyymälöissä ja tavarataloissa.

Perheen pienimpien muonaa ei välttämättä kannata ostaa ensimmäisestä eteen sattuvasta kaupasta. Kuluttajaviraston ja lääninhallituksien vertailu nimittäin paljastaa, että lastenruokien hinnat vaihtelevat ostopaikan mukaan.

Edullisimmin lastenruokia saa suurista elintarvikeliikkeistä kuten hypermarketeista ja supermarketeista. Eniten rahaa lastenruokiin taas kuluu tavarataloissa ja pienissä elintarvikemyymälöissä.

Esimerkiksi valmisvellien kilohinnat olivat suurissa kaupoissa parikymmentä senttiä matalammat kuin pienissä. Hedelmä- ja marjasoseiden kilohinnoissa etua oli suurten kauppojen eduksi noin 10 senttiä.

Lämmitettävissä ruoissa hintoihin vaikutti ostopaikan lisäksi myös alkuperä. Vertailun mukaan lämmitettävät luomuruoat olivat tavallisia lämmitettäviä ruokia halvempia. 5-36 kuukauden ikäisille lapsille tarkoitettavien luomuruokien kilohinta oli keskimäärin 5,20 euroa, kun vastaavien tavallisten ruokien kilohinta nousi 50 senttiä korkeammaksi.

Hintatiedot kerättiin syyskuun alussa 12 paikkakunnalla 107:stä eri kokoisesta päivittäistavarakaupasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.