Mainos

Lastenklinikan muuntamopalon syy selvisi

Hyksin Lastenklinikan eilisen muuntamopalon aiheutti vioittunut kondensaattorilaukaisulaite. Vastaavia tekniikaltaan vanhentuneiksi katsottavia laitteita on Hyksissä vielä jäljellä yksi, mutta työt senkin korvaamiseksi toisella aloitettiin keskiviikkona. Työ valmistuu tämän viikon aikana.

Vika kondensaattorilaukaisulaitteessa aiheutti tulipalon Lastenklinikan muuntamossa tiistaina kello 12.03. Muuntamohuoneeseen tullut savu aiheutti oikosulun, jonka seurauksena sähköt katkesivat kello 12.20 koko Meilahden sairaala-alueelta.

Varavoima käynnistyi normaalisti, mutta sähköverkossa ollut vika ei ollut ehtinyt poistua, ja niin kaksi varavoimakonetta pysähtyi. Sairaala-alue pääsi Lastenklinikkaa lukuunottamatta takaisin kaupungin sähköverkkoon parinkymmenen minuutin kuluttua. Lastenklinikka alkoi saada sähköä 40 minuutin kuluttua katkoksesta.

Sähkökatkon aikana Meilahden sairaalassa ja eri klinikoilla oli meneillään kymmenkunta leikkausta, jotka saatiin hoidettua käyttämällä koneita käsikäyttöisesti. Myös muita sähköllä käyviä laitteita käytettiin sähkökatkon aikana käsikäyttöisesti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.